User Registration

or Cancel
Ora: 6:58
Super User

Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Dezbaterile pe subiectul reformei sistemuluielectoral, organizate de Promo-Lex în sala mare a consiliului raional Anenii Noi, s-au lăsat cu scandal. Reprezentanul Partidului Comuniștilor, a părăsit sala, deputatului socialist nu i s-a permis să urce la masa de dezbateri din cauza întârzierii, iar reprezentanții rămași – ai PD și partidului lui Renato Usatîi au făcut pe toată durata dezbaterilor schimburi dure de replici.

Ambele părți au insistat pe poziții, iar sala nu a făcut decât să toarne gaz pe focul dezbaterilor.

Apartament pentru o familie cu 6 copii

Wednesday, 28 June 2017 18:00

Familia Nataliei Iurcu și a lui Serghei Morozov din Ciobanovca, Anenii Noi, este una norocoasă. De curând, grație unor oameni cu suflet mare, ei și cei șase copii ai lor s-au ales cu un apartament cu 3 odăi.

Donația a venit de la asociația ”Copil, Comunitate, Familie” (26 mii de lei) și Consiliul raional Anenii Noi (25 mii de lei), iar o mică parte din suma acumulată a provenit de la primăria din sat.

 Festivalul folcloric cu acest frumos generic a devenit o permanență a vieții culturale a raionului. În acest an festivalul, având statut de festival național, s-a desfășurat cu prilejul Zilei portului popular.

Grație bunei coordonări între organizatori - secția cultură a consiliului raional și primăria Gura Bâcului – evenimentul, organizat în temeiul hotărârii de parlament 194 din 11 noiembrie 2015, a fost unul de excepție!

În perioada 23 – 24 iunie o delegaţie din raionul Anenii Noi, condusă de Alexandru Barbăroșie, președintele raionului Anenii Noi, a vizitat judeţul Neamţ în cadrul unui program de schimb de experienţă organizat de asociaţia „Pro-Democraţia”, condusă de prof. Emanuel Bălan.

Delegaţia din Anenii Noi a mai cuprins pe vicepreşedintele raionului, responsabil de sectorul social, educaţie şi cultură, de secretarul consiliului raional, de şefa secţiei dezvoltare regională, de reprezentanţii serviciului tineret şi sport şi ai direcţiei asistenţă socială, dar şi de primarii localităţilor Geamăna, Mereni şi Ţânţăreni, care au semnat anterior acorduri de parteneriat cu primării din judeţul Neamţ.


Agenda 

ședinței asociației teritoriale de primari din raionul Anenii Noi din cadrul Congresului Auitorităților Locale din Moldova 

 

 

 

Tema ședinței: Prezentarea și discutarea proiectului viziunii CALM privind căile reorganizării/optimizării administrativ-teritoriale. Prezentarea serviciului CALM de asistență și consultanță pentru APL și operatorii sistemelor rurale de aprovizionare cu apă și sanitație

 

Data: 22 iunie 2017

Locul: Consiliul Raional Anenii Noi (sala mică)

13.30 – 14.00

Înregistrarea participanților

14.00 – 14.20

Deschiderea ședinței/cuvânt de salut

Președintele asociației de primari din raionul  Anenii Noi,  doamna Nicolaev Elena, primar de Șerpeni

Reprezentantul Consiliului Raional  Anenii Noi

 Viorel Furdui, Director executiv al CALM

14.20 – 14.30

Sesiunea I

Prezentarea și discutarea principalelor concepte existente privind reforma  teritorial

– administrativă din Republica Moldova.

Prezentarea viziunii CALM privind căile reorganizării/optimizării administrativ- teritoriale.

Viorel Furdui, Director executiv al CALM

14.30 – 14.40

Sesiunea II

Prezentarea serviciului CALM de asistență și consultanță pentru administrația publică locală și operatorii sistemelor rurale de aprovizionare cu apă și sanitație Alexandru Morcov, Coordonatorul serviciului

14.40 – 15.00

Totalizarea discuțiilor, concluzii și recomandări

 

 

 

PROGRAMUL

seminarului cu primarii orasului, satelor si comunelor

Data : 20 iunie 2017 Ora : 10:00

Locul: Sala de sedinte a CR

Participantii: primarii orasului, satelor si comunelor, colaboratorii sectiei AP Moderator : dl Alexandru Barbarosie - presedintele raionului Anenii Noi

ORDINEA DE ZI:

1.                Intilnire cu dl Vasile LUCA, viceministrul agriculturii si industriei alimentare.

2.                Cu privire la aplicarea Codului Contraventional.

Raportor : dl Mihai NICOLAI, procuror Procuratura Anenii Noi

3.                Cu privire la procedura de intocmire a schemei de amplasare a bunului imobil conform ordinului Agentiei Relatii Funciare si Cadastru nr.108 din 02.09.2016.

Raportori:1.Valeriu GÎNJU ,vicedirector pe probleme tehnice şi dezvoltare Întreprinderea de Stat”CADASTRU” ;

                2. Viorica BRICEAG, sef OCT Anenii Noi .

41 de discipoli ai centrului raional de creație a elevilor ”Ciocârlia” au participat la festivalul international ”Copiii balcanilor cu spiritualitate  spre Europa”, desfășurat la Mineralinîe Bani, Haskovo, Bulgaria.

Tinerii artiști patronați de doamna Lilia Oltu participă la acest festival pentru a șasea oară.

Page 1 of 27

Preşedintele Raionului Anenii Noi

                                                                              

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială situată în centrul Republicii Moldova. 

    “Au trecut 74 de ani din ziua formării, iar prezentul aduce cu sine transformări majore. Fiecare cetăţean îşi ,realizează potenţialul său în serviciul societăţii şi are rolul său în dezvoltarea raionului“ 

     Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SA„Romadon", SRL „Meteor", SA„Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinifi-caţie SA„Agrovin Bulboaca", CAP „Basarabia", SA „Dionysos Me-reni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVER-SALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşească".

    La originea succeselor obţinute totdeauna s-a aflat administraţia publică locală prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul, ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

  Cu înalta consideraţiune Barbăroşie Alexandru preşedintele raionului Anenii Noi.

Video

Calendar

« June 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]