User Registration

or Cancel
Ora: 8:59

Foștii absolvenți din Cobusca Nouă susțin instituția Featured

În toiul sărbătorilor de iarnă gimnaziu Cobusca Nouă a fost vizitat de o echipă de oaspeți în frunte cu dnul Anatolie Țurcanu, ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, director Marketing SRL, ,,ELIT –PAN”, băștinaș al acestei localități și absolvent al primei școli din sat cu sediul în casa preotului.

La insistența dlui Țurcanu A., grație relațiilor cu administrația ,,Moldova-Agroindbank” , elevilor din gimnaziul Cobusca Nouă le-au fost donate 10 computere pentru instalare în biblioteca școlară, dar și pentru înzestrarea și asigurarea didactică-modernă a cabinetului metodic. Vor beneficia de 3 computere și membrii comisiilor metodice din gimnaziu.

 Prezent la careul solemn, reprezentantul  ,,Moldova-Agroindbank”, dnul Teleucă Marcel, vicepreședinte al MAIB, în discursul său a menționat, în  numele directorului MAIB, Cebotari Serghei, că susține tânăra generație care este viitorul țării, afirmând ca sunt necesare investiții în școlile din mediul rural.

Mesajul dnei Natalia Procopie-Scobioală, vicepreședintele raionului Anenii Noi, a fost de susținere și încurajare a cadrelor didactice pentru ca să se implice eficient în procesul instructiv-educativ.

A îndemnat elevii să acumuleze cunoștințe zilnic și asigurare că Consiliul Raional Anenii Noi va susține financiar, în măsura posibilităților, echitabil, buna funcționare a instituției.

Ex-deputatul Parlamentului Republica Moldova, președintele CPA ,,Aroma, dnul Cotorobai Alexandru, care permanent ne ajută în soluționarea problemelor apărute în instituție, a salutat decizia Guvernului de stopare a optimizării școlilor din Moldova, respectiv și a dispariției riscului care plana de 5 ani asupra satului Cobusca Nouă: de a închide gimnaziul cu un număr de 137 de elevi din cauza deficitului de buget al instituței.

Insistența dlui Țurcanu A. e de invidiat: a înaintat scrisori în diverse instanțe în care solicită respectuos susținere la reparația cantinei din gimnaziu, care timp de 38 de ani de când a fost dată în exploatare a fost reparată doar cosmetic.

Menționăm aportul dlui Popușoi Anatolie, fost parlamentar al Republicii Moldova,  în acordarea ajutorului cu material săditor, arbori decorativi pentru terenul aferent școlii: tei, stejari, arțari, scoruși, castani, mesteceni, molizi și pini.

Administrația IPG Cobusca Nouă în numele celor 137 de elevi și părinți-membrii Asociației Obștești, cadre didactice, sunt recunoscători  foștilor absolvenți, care susțin instituția.

IPG Cobusca Nouă

 

 

Last modified on Saturday, 03 February 2018 08:38
Rate this item
(1 Vote)
Read 531 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]