User Registration

or Cancel
Ora: 4:58

„Erudiţii” au ajus la a 12-a ediţie Featured

Sâmbătă, 24 februarie, în incinta liceului „M. Eminescu” din oraş, a avut tradiţionalul concurs intelectual pentru elevii pasionați de cunoștințe - „Erudiţii 2018”. Au participat 12 echipe din 10 instituţii de învăţămînt din raion. 
Cele 3 runde tradiţionale, a cîte 12 întrebări, adiuse în plic sigilat de reprezentantul asociaţiei naţionale a jocului de profil, Octavian Sireţeanu, s-au desfăşurat într-o atmosferă creativă şi antrenantă. Succesul competiţiei minţii a fost condiţionat şi de elevii din echipele participante, mulţi dintre ei fiind familiarizaţi cu regulile de joc, participînd nu pentru prima oară la concurs. 
Cîştigătoare a concursului intelectual a fost desemnată echipa ”Google” de la liceul Varniţa, locul II a revenit echipei „Galaxy” de la de la liceul ”M. Eminescu”, locul III - echipelor „Foc la creier” – de asemenea de la liceul ”M. Eminescu”, ”Olimp” - de la liceul din Puhăceni şi echipei liceul din Mereni. Câştigătorii, dar şi participanţii, s-au învrednicit de diplome şi premii băneşti din partea organizatorului – Direcţiei educaţie și de trofee din partea Serviciului tineret și sport.
În premieră concurul a fost vizitat de preşedintele raionului, dl Alexandru Barbăroşie, care a felicitat participanţii concrusului, ajuns la a 12-a ediţie. Domnia sa a înmânat şi trofeele echipelor câştigătoare.
La concurs au fost prezenţi şi oaspeţi dragi de la Inspectoratul şcolar Vaslui, în frunte cu şefa instituţiei, doamna Gabriela Plăcintă, care şi-a exprimat speranţa ca asemenea competiţi să se desfăşoare pe viitor şi între elevii din Anenii Noi şi Vaslui.
În mod tradiţional asociaţia de cultură ”ASTRA-Anenii Noi” a invitat în România la odihnă estivală, 30 de participanţi de la 5 echipe înscrise la concurs.
Vom menţiona că activitatea este organizată an de an de direcţia raională educaţie, coordonatoare a activităţii fiind dna Vera Simonov, consilier raional.

Octavian Zelinski

Rate this item
(0 votes)
Read 892 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]