User Registration

or Cancel
Ora: 7:55

280 mii de lei pentru raionul Anenii Noi Featured


Președintele raionului Anenii Noi Alexandru Barbăroșie a semnat primul acord de finanțare directă nerambursabilă cu administrația județului Giurgiu. Proiectul, în valoare de peste 280 mii de lei (14250 euro) prevede organizarea unui festival folcloric la Șerpeni (în lunile iulie sau august curent), achiziționarea a 24 de costume populare pentru ansamblul de dans ”Strămoșeasca” și a 24 de instrumente pentru fanfara de copii din Hîrbovăț.
Semnarea acordului de finanțare a avut loc într-o zi importantă sub aspect cultural: desfășurarea celei de-a patra ediții a festivalului ”Răsună fanfare fără hotare”.
Conducătorul artistic al fanfarei de copii din Hîrbovăț, Tudor Cibotărean, care educă de 40 de ani tineri artiști, a mulțumit cu lacrimi în ochi generoșilor consilieri din Giurgiu, care au alocat o sumă enormă pentru bugetul orchestrei pentru a le cumpăra instrumente.
”Sunt instrumente vechi, pe care încercăm să le reparăm și să le întreținem așa cum putem”, spune una din micile artiste ale fanfarei de copii din Hîrbovăț.
”Sperăm ca instrumentele pe care el vom primi să ne permită să obținem noi rezultate”, a declarat altă elevă membră a fanfarei.
Și conducătorul ansamblului de dans ”Strămoșeasca”, cunoscutul artist Andrei Baciu, s-a arăta recunoscător echipei consiliului județean Giurgiu pentru aceste gest generos.
”Le mulțumim din suflet celor de la consiliul județean Giurgiu pentru aceste costume. Sperăm că vom obține, astfel, noi succese”, ”Suntem nespuși de bucuroși pentru darurile primite din România” – iată declarațiile a doi dintre artiștii de la ansamblul de dans care a dus faima raionului și țării departe de frontiere.
Potrivit vicepreședintelui consiliului județean Giurgiu, Lucian Corozel, consilierii județeni au votat în unanimitate finanțarea acestui proiect.
Procedural, consiliul raional Anenii Noi urmează să implementeze proiectul din surse proprii, să raporteze finanțatorului despre cheltuirea corectă a banilor, să realizeze un audit independent, după care partea română va transfera integral suma de 14250 de euro pe conturile executivului raional.
Este primul proiect de acest gen câștigat de raionul Anenii Noi, grație colaborării îndelungate stabilite între raionul Anenii Nou și județul Giurgiu, însă nu ultimul, or în scurt timp urmează și alte proiecte de acest gen – unul din ele finanțat de consiliul județean Vaslui în beneficiul spitalului din     Anenii Noi.
Octavian Zelinski   

Rate this item
(0 votes)
Read 330 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]