Print this page

400 mii de lei ajutor nerambursabil din partea Consiliului județean Vaslui Featured


Președintele raionului Anenii Noi a semnat ieri, 22 mai, un nou acord de finanțare nerambursabilă în beneficiul raionului. Ne referim la un acord în valoare de 20 mii de euro (circa 400 mii de lei moldovenești) , care vor fi oferiți de Consiliul județean Vaslui pentru amenajarea intrării în Unitatea primiri urgențe a spitalului raional și pentru achiziționarea unei ambulanțe dotate. 
În urma implementării proiectului la intrarea în spital va fi construită o copertină, iar asfaltul vechi va fi înlocuit cu un pavaj nou și modern (în imagini prezentăm și schița de proiect). Cât despre ambulanță, ea va fi una modernă și incomparabil mai bine dotată decât unitățile aflate acum la bilanțul serviciului raional medicină urgentă.
Potrivit președintelui raionului, dlui Alexandru Barbăroșie, acest proiect denotă atitudinea frățească din partea conducerii și consilierilor județeni din Vaslui, județ cu care raionul Anenii Noi a semnat în luna ianuarie curent un acord de parteneriat. De asemenea, domnia sa a menționat că acest proiect va contribui la creșterea nivelului serviciilor medicale prestate în raion.
Procedural, consiliul raional Anenii Noi urmează să implementeze proiectul din surse proprii, să raporteze finanțatorului despre cheltuirea corectă a banilor, să realizeze un audit independent, după care partea română va transfera integral suma de 20000 de euro pe conturile executivului raional. Proiectul date este al doilea acord de finanțare nerambursabilă semnat de administrația raională, după cel cu Consiliul județean Giurgiu, în valoare de cca. 280 mii de lei.

Octavian Zelinski
 
Rate this item
(0 votes)
Read 350 times
Info

Latest from Info