Print this page

Ședința Guvernului în teritoriu, desfășurată la Anenii Noi Featured

Ședința Guvernului în teritoriu, desfășurată la Anenii Noi
Ședința comună a echipei guvernamentale și autoritățile publice locale din Anenii Noi, care a avut loc vineri 26 octombrie 2018, s-a defășurat în sala mare a Casei de cultură din orașul Anenii Noi, în prezența a peste 500 de cetățeni, inclusiv primari, consilieri raionali și locali, funcționari din sectorul bugetar. 

Ședința a fost deschisă de Președintele raionului Anenii Noi, dl Serghei Rapcea care în mesajul de salut a ținut să exprime recunoștința cetățenilor raionului pentru efortul guvernului de susținere a dezvoltării localităților din raion prin implementarea programelor naționale ”Prima Casă”, la fel a fost apreciat programul ”Drumuri buune pentru Moldova” și investițiile în infrastructura rutieră a raionului, inclusiv podul peste rîul Bîc care a fost deschis oficial în aceiași zi.
În discursul său președintele a făcut trimitere la o serie de probleme cu care se confruntă raionul, gunoiștea din satul Țînțăreni, lipsa rețelelor de apeduct funcționale și canalizare din satele raionului. La finalul discursului a fost oferit cuvânt Primului ministru dlui Pavel Filip.
În discursul său Primul ministru a trecut în revistă o serie de programe și proiecte care se află la momentul actual în implementare la nivel național, cu susținerile de rigoare a inițiativelor care urmează a fi promovate. La fel s-a referit și la noua lege a salarizării în sectorul bugetar, care vine nu doar cu majorări de salarii, dar vine să facă ordine în sistem.
La fel a fost susținut o sesiune de întrebări-răspunsuri, menite să aducă în agenda demnitarilor prezenți problemele cu care se confruntă cetățenii și să ofere explicații de rigoare sau includerea acestora în agenda soluționării lor.
Ședința a purtat un caracter lucrativ pe toată durata acesteia, fiind păstrată o atmosferă de colegialitate.

 

 

Last modified on Friday, 02 November 2018 21:10
Rate this item
(0 votes)
Read 274 times
Info

Latest from Info