User Registration

or Cancel
Ora: 8:46

Ședința Guvernului în teritoriu, desfășurată la Anenii Noi
Ședința comună a echipei guvernamentale și autoritățile publice locale din Anenii Noi, care a avut loc vineri 26 octombrie 2018, s-a defășurat în sala mare a Casei de cultură din orașul Anenii Noi, în prezența a peste 500 de cetățeni, inclusiv primari, consilieri raionali și locali, funcționari din sectorul bugetar. 

Ședința a fost deschisă de Președintele raionului Anenii Noi, dl Serghei Rapcea care în mesajul de salut a ținut să exprime recunoștința cetățenilor raionului pentru efortul guvernului de susținere a dezvoltării localităților din raion prin implementarea programelor naționale ”Prima Casă”, la fel a fost apreciat programul ”Drumuri buune pentru Moldova” și investițiile în infrastructura rutieră a raionului, inclusiv podul peste rîul Bîc care a fost deschis oficial în aceiași zi.
În discursul său președintele a făcut trimitere la o serie de probleme cu care se confruntă raionul, gunoiștea din satul Țînțăreni, lipsa rețelelor de apeduct funcționale și canalizare din satele raionului. La finalul discursului a fost oferit cuvânt Primului ministru dlui Pavel Filip.
În discursul său Primul ministru a trecut în revistă o serie de programe și proiecte care se află la momentul actual în implementare la nivel național, cu susținerile de rigoare a inițiativelor care urmează a fi promovate. La fel s-a referit și la noua lege a salarizării în sectorul bugetar, care vine nu doar cu majorări de salarii, dar vine să facă ordine în sistem.
La fel a fost susținut o sesiune de întrebări-răspunsuri, menite să aducă în agenda demnitarilor prezenți problemele cu care se confruntă cetățenii și să ofere explicații de rigoare sau includerea acestora în agenda soluționării lor.
Ședința a purtat un caracter lucrativ pe toată durata acesteia, fiind păstrată o atmosferă de colegialitate.

 

 

Published in Evenimente
Monday, 29 October 2018 15:26

Deschiderea podului peste rîul Bîc

Ziua de vineri 26.10.2018 a fost marcată de un eveniment pe măsura așteptărilor celor doi ani, atît au durat lucrările de reconstrucție a podului. Acest eveniment a fost marcat prin participarea Primului Ministru dl. Pavel Filip la deschiderea oficială a unui obiect de infrastructură care face legătura cu cele 11 localități din zona rîului Nistru și traseie de importanță națională.
Obiectul de infrastructură a costat 18 mln lei fiind alocate din bugetul național, pentru construcția acestuia au fost folosite tehnologii de ultimă generație.
În cadrul discuțiilor purtate cu oficialitățile care au asistat la deschiderea podului, Președintele raionului dl Serghei Rapcea a ținut să mulțumească Guvernului RM pentru susținerea financiară a proiectelor de infrastructură din raion și în special pentru reconstrucţia podului.

 

Published in Evenimente

Astăzi 25 octombrie Președintele raionului Anenii Noi a asistat la debutul seminarului raional desfășurat semestrial cu toți angajații din domeniul culturii din raionul Anenii Noi. Activitatea s-a desfășurat conform planului Secției Cultură și Turism Anenii Noi și a întrunit în incinta Centrului Cultural Multifuncțional din Anenii Noi toți responsabilii din domeniul culturii din raion. Seminarul a fost moderat de către dl Vasile Moroșanu – șef Secție Cultură, care a oferit cuvînt președintelui raionului.
În discursul său, președintele a venit cu un mesaj de asigurare a suportului pentru domeniul culturii și a lucrătorilor din domeniu. Reiterând problema salarizării mici a lucrătorilor din domeniu, au fost aduse precizări asupra majorărilor salariale care au fost anunțate de guvern, ce prevăd majorări pînă la 90% a salariilor pentru anumite categorii de angajați din domeniul bugetar. 
La fel au fost abordate de către cei prezenți o serie de probleme pentru rezolvarea cărora s-a solicitat implicarea administrației publice localede nivelul II, probleme care se referă la distribuirea surselor alocate domeniului culturii în bugetele locale.

 

Published in Cultură/Educaţie

În cadrul vizitei planificate a Președintelui raionului dlui Serghei Rapcea la secția de maternitate din cadrul IMSP Spitalul raional Anenii Noi, a fost inspectată secția, pentru a cunoaște care sunt condițiile pentru mame și nou născuți în secție. În cadrul vizitei s-a constatat o calitate redusă a condițiilor de internare și deservire a beneficiarilor. Pornind de la mobilierul învechit și distrus pînă și echipamentul medical este într-o stare nesatisfăcătoare. 
Această situație de fapt explică de ce 2/3 din mamele raionului Anenii Noi preferă instituții medicale din Chișinău pentru a aduce pe lume nou-născuții.
În cadrul discuțiilor purtate cu personalul medical Președintele a dat asigurări că până la finele mandatului său, secția de maternitate va fi renovată, urmând ca personalul medical să schimbe atitudinea față de beneficiari, deoarece în raport cu beneficiarii nu contează doar echipamentul medical și condițiile de cazare, dar un lucru important este atitudinea medicilor față de pacienți.

 

Published in Social

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]