User Registration

or Cancel
Ora: 12:25

Proiecte pentru primarii din raionul Anenii Noi Featured


Cu prilejul desfășurării expoziției ”Fabricat în Moldova”, cu o vizită de lucru în republică s-au aflat primarii localităților vasluiene Dragomirești - Dănuț Iacob (care a stabilit în 2017 un acord ce colaborare cu satul Gura Bîcului) și Ivănești - Vasile Novac (semnatar al unui acord de parteneriat cu Bulboaca, tot în 2017).
Discuțiile primarilor vasluieni cu colegii din Anenii Noi, moderate de vicepreședintele raionului Octavian Zelinski, s-au axat pe dezvoltarea de proiecte comune în beneficiul comunităților. Astfel, primăria Bulboaca va beneficia de finanțare nerambursabilă, pentru reparația unei porțiuni de 1 km de drum și achiziția unui utilaj pentru situații excepționale. Proiectul a devenit posibil în cadrul programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, în cadrul căruia primăria Ivănești a depus actele de proiect, în calitate de partener fiind primăria Bulboaca.
Un alt proiect mai mic ca buget, dar nu mai puțin important, discutat azi de primarii de Dragomirești și Gura Bîcului, a fost legat de posibilitatea donării unui microbuz și a unei unități de transport pentru primăria Gura Bîcului. Partenerul din România și-a declarat disponibilitatea de face această donație în beneficiul comunității din Moldova.
La discuții a participat dl Adrian Berezintu, ministru consilier al Ambasadei României la Chișinău, care a promis că va susține și promova parteneriatele între localitățile de pe ambele maluri ale Prutului. Vicepreședintele raionului a fost invitat pentru săptămâna viitoare la o discuție la Ambasadă la subiectul impulsionării acestor parteneriate.


Consiliul raional

 

Rate this item
(0 votes)
Read 118 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« November 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]