Print this page

Proiecte pentru primarii din raionul Anenii Noi Featured


Cu prilejul desfășurării expoziției ”Fabricat în Moldova”, cu o vizită de lucru în republică s-au aflat primarii localităților vasluiene Dragomirești - Dănuț Iacob (care a stabilit în 2017 un acord ce colaborare cu satul Gura Bîcului) și Ivănești - Vasile Novac (semnatar al unui acord de parteneriat cu Bulboaca, tot în 2017).
Discuțiile primarilor vasluieni cu colegii din Anenii Noi, moderate de vicepreședintele raionului Octavian Zelinski, s-au axat pe dezvoltarea de proiecte comune în beneficiul comunităților. Astfel, primăria Bulboaca va beneficia de finanțare nerambursabilă, pentru reparația unei porțiuni de 1 km de drum și achiziția unui utilaj pentru situații excepționale. Proiectul a devenit posibil în cadrul programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, în cadrul căruia primăria Ivănești a depus actele de proiect, în calitate de partener fiind primăria Bulboaca.
Un alt proiect mai mic ca buget, dar nu mai puțin important, discutat azi de primarii de Dragomirești și Gura Bîcului, a fost legat de posibilitatea donării unui microbuz și a unei unități de transport pentru primăria Gura Bîcului. Partenerul din România și-a declarat disponibilitatea de face această donație în beneficiul comunității din Moldova.
La discuții a participat dl Adrian Berezintu, ministru consilier al Ambasadei României la Chișinău, care a promis că va susține și promova parteneriatele între localitățile de pe ambele maluri ale Prutului. Vicepreședintele raionului a fost invitat pentru săptămâna viitoare la o discuție la Ambasadă la subiectul impulsionării acestor parteneriate.


Consiliul raional

 

Rate this item
(0 votes)
Read 102 times
Admin

Latest from Admin