User Registration

or Cancel
Ora: 4:45

Maternitatea spitalului raional - o oază a Europei în orașul nostru Featured

Maternitatea spitalului raional Anenii Noi este de ceva timp o oază a Europei în orașul nostru. Asta - grație reparațiilor impresionante, desfășurate în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul județean Vaslui.
Proiectul, în valoare de 115 mii de euro (100 de mii fiind contribuția partenerilor din Vaslui), a prevăzut reparația secției, a sălilor de operații, a saloanelor, schimbarea sistemului de încălzire, de alimentare cu apă și a canalizării.
În rezultat mamele din raion au condiții de invidiat, net superioare celor din capitală.
De aceasta s-au convins și generoșii donatori de la Vaslui - dl președinte Dumitru Buzatu și dl vicepreședinte Vasile Mariciuc, care au participat azi, 15 februarie, la ceremonia de inaugurare a secției.
Oaspeții s-au arătat mulțumiți de cele văzute, iar banii economisiți la capitolul lucrări - cca. 20 mii de euro - vor fi redirecționați pentru achiziționarea unui generator de energie electrică pentru spital.
Anterior consiliul raional a asigurat reparația celeilalte jumătăți a etajului secției, iar consiliul județean Vaslui a alocat 20 mii de euro pentru pavarea intrării în spital, construcția copertinei, dar și achiziționarea unei ambulanțe pentru spital.
Remarcăm pe final aportul ex-președinților raionului - dnilor A. Barbăroșie și S. Rapcea - în inițierea și, respectiv, păstrarea parteneriatului cu Consiliul județean Vaslui.
P.S.: au fost discutate și alte câteva proiecte de viitor, care vor fi finanțate de partenerii din Vaslui.

 

Rate this item
(0 votes)
Read 384 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]