User Registration

or Cancel
Ora: 6:33

Vizita la gimnaziile Chirca și Botnărești Featured

În conformitate cu planul elaborat împreună cu dl președinte Ion Vicol, azi, 19 februarie, am vizitat inopinat 2 gimnazii din raion - Chirca (110 elevi) și Botnărești (81 de elevi).
Am asistat la câte 1 lecție - limba româna la Chirca (cl a VI-a) și limba rusă la Botnărești (cl.a IX-a). Am constatat că în ambele cazuri orele au fost moderate de pedagogi competenți, în primul caz fiind vorba chiar de un tânăr specialist.
Am discutat și cu colectivele didactice prezente azi la ore. Am constatat în ambele cazuri că instituțiile au nevoie de mobilier nou (pe care consiliul raional îl poate asigura din componenta destinată educației), de literatură pentru clasele primare și contemporană, dar și de lucrări de reparație, în special în blocurile alimentare (în Chirca e nevoie până și de geamuri la blocul alimentare, cele existente - din lemn - datând cu anul 1987). Gimnaziul Chirca nu are nici sală de sport, nici blocuri sanitare interioare, fapt grav și total inacceptabil în secolul XXI!
Am aflat cu bucurie că pedagogii și-au ridicat salariile majorate cu 10%, directorii - chiar cu mai mult, fapt care inspiră încredere în viitor.
Le-am comunicat în ambele cazuri că, potrivit ministrului finanțelor, Sergiu Pușcuța, guvernul va acoperi deficitul instituțiilor de învățământ, în special la capitolul salarii.
Au fost discuții constructive, iar acest fapt ne îndeamnă la noi experiențe de acest gen! Vizitele inopinate cu asistări la ore vor continua și în viitor!
 
O. Zelinski, vicepreședinte al raionului în domeniul social
Rate this item
(0 votes)
Read 693 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« January 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]