Print this page

Consiliul judeţean Arad – noul partener al Consiliului raional Anenii Noi Featured


Consiliul judeţean Arad a aprobat, în cadrul şedinţei din 29 mai, acordul de parteneriat cu Consiliul raional Anenii Noi. Astfel, acest judeţ situat la extremitatea vestică a României, devine noul partener al raionului Anenii Noi – fapt de bun augur pentru administraţia raională inaugurată la 15 noiembrie 2019.
Parteneriatul cu Consiliul judeţean Arad a pornit de la un parteneriat educaţional stabilit între liceul „Mihai Eminescu” din Anenii Noi şi şcoala gimnazială cu acelaşi nume din Arad. Schimburile educaţionale – între pedagogi şi elevi – au evoluat în relaţii la nivel administrativ. Astfel, în luna ianuarie curent, la Arad s-a aflat în vizită vicepreşedintele raionului, Octavian Zelinski, dar şi o delegaţie de pedagogi şi elevi din raion, iar discuţiile avute cu conducerea Consiliului judeţean au dat speranţe pentru un parteneriat de viitor.
Astfel, la 27 februarie, legislativul raional a aprobat acordul de parteneriat cu entitatea administrativă din România, iar acum câteva zile omologii arădeni au aprobat şi ei acordul.
În scurt timp, în pofida epidemiei, va urma semnarea acordului de parteneriat, iar asta va deschide calea unei colaborări rodnice în toate domeniile – educaţional, cultural, de proiecte comune spre beneficiul locuitorilor noştri. 
Reamintim că în perioada 2017-2018 Consiliul raional Anenii Noi a semnat acorduri similare cu 4 consilii judeţene din România – Giurgiu, Vaslui, Neamţ şi Galaţi. Au urmat vizite de schimb de experienţă, participări la festivaluri, dar şi proiecte finanţate de 2 consilii judeţene – Vaslui (2,3 milioane de lei – reparaţia maternităţii, reparaţia intrării în spital şi achiziţia unei ambulanţe) şi Giurgiu (280 mii – achiziţia de costume pentru ansamblul de dans „Strămoşeasca” şi instrumente pentru fanfara de copii din Hîrbovăţ).

Rate this item
(0 votes)
Read 364 times
Admin

Latest from Admin