Print this page

Purtăm ie cu mândrie ! Featured

Ai un costum popular, o ie, o cămașă tradițională, un bariz, o bondiță?
Atunci fii mândru și arată-ne cum știi să le porți în zile de Sărbători!
În perioada 22- 28 iunie, Secția Cultură și Turism a Consiliului Raional Anenii Noi lansează o Campanie de promovare a costumului tradițional în regim on-line, cu prilejul Zilei Naționale a Portului Popular- sărbătoare marcată an de an printr-o impresionantă Paradă a Portului Popular în cadrul evenimentului binecunoscut de către admiratorii de folclor: Festivalul Național ”La Nistru la Mărgioara” desfășurat în s. Gura- Bîcului.
În anul curent, vom înscrie încă o filă consacrată acestei sărbători, dar altfel… Haideți împreună să punem în valoare acest tezaur al națiunii, spre admirația tuturor!
Pentru a participa la această provocare, Vă îndemnăm să vă puneți ii și cămăși tradiționale oriunde nu v-ați afla, acasă sau la serviciu, imortalizați momentul și plasați imaginile foto în comentariile acestei postări cu mențiunea #eumaportpopular!
Astfel, cele mai frumoase și inspirate ținute vestimentare vor fi apreciate de un juriu select, iar ulterior această colecție fotografică va fi reunită întru-n volum cu genericul ”Raionul Anenii Noi- cu drag de tradiții”.
Haideţi să scoatem din lada cu zestre a neamului nostru veşmintele strămoşilor noştri şi să le purtăm cu mândrie și demnitate de neam!!!
IMPORTANT: pentru a participa la concurs e suficient să plasați o singură fotografie, fie individuală, fie în grup (pentru colective) . Acestea trebuie realizate în perioada 22-28 iunie - săptămâna de promovare a Portului Popular (imaginile de arhivă nu vor fi acceptate pentru concurs).
 
https://www.facebook.com/1973246952691842/videos/344178076990946
Last modified on Tuesday, 23 June 2020 06:07
Rate this item
(0 votes)
Read 227 times
Admin

Latest from Admin