User Registration

or Cancel
Ora: 12:05

15 PROIECTE DE TINERET FINANȚATE ÎN PREMIERĂ ÎN CADRUL PROGRAMULUI RAIONAL DE GRANTURI! Featured

15 PROIECTE DE TINERET FINANȚATE ÎN PREMIERĂ ÎN CADRUL

                                 PROGRAMULUI RAIONAL DE GRANTURI!

Consiliul raional Anenii Noi anunță că în rezultatul încheierii Concursului de finanțare a proiectelor pentru tineret în raionul Anenii Noi în anul 2020, au fost depuse 15 cereri de finanțare, cu o interesantă varietate și anume:

1.     Proiectul ”Tinerii aleg modul sănătos de viață”, depus de Grupul de inițiativă ”Tinerii construiesc viitorul”, satul Telița;

2.     Proiectul ”Amenajarea parcului Local prin Implicare Comunitară”, depus de Grupul de inițiativă ”Tinerii pentru schimbare”, satul Gura Bîcului

3.     Proiectul ”Young Manager”, depus de grupul de inițiativă ”Young Manager”, satul Varnița;

4.     Proiectul ”Gîndește global și acționează local”, depus de Grupul de inițiativă ”Noua Generație”, satul Speia;

5.     Proiectul ”Curte deschisă pentru artă și cinema în aer liber”, depus de  AO ”Acasă la Puhăceni”, satul Puhăceni;

6.     Proiectul ”Cultura ping-pong-ului la Todirești”, depus de Grupul de inițiativă a tinerilor, satul Todirești;

7.     Proiectul ”Promotorii modului sănătos de viață”, depus de Grupul de inițiativă ”Tinerii activi din Cobusca Nouă”, satul Cobusca Nouă.

8.     Proiectul ”Zona de odihnă amenajată pentru copii și tineri”, depus de Grupul de inițiativă a tinerilor, or. Anenii Noi;

9.     Proiectul ”Fantezii de hârtie”, depus de Grupul de inițiativă a tinerilor, or. Anenii Noi

10.  Proiectul ”Trăiește ACASĂ frumos și sănătos”, depus de Grupul de inițiativă Asociația de tineret din s. Roșcani, satul Roșcani

11.   Proiectul ”Împreună pentru un mod sănătos de viață” în c. Geamăna, depus de AO AdB ”Generația G” Juniori, comuna Geamăna;

12.    Proiectul ”Implicarea tinerilor în viața comunitară”, Grupul de inițiativă a tinerilor din s. Hîrbovă, satul Hîrbovăț;

13.  Proiectul ”Investim în tineri”, depus de Grupul de inițiativă ”Tinerii din Speia”, satul Speia;

14.   Proiectul ”Tinerii antreprenori”, depus de Fondul pentru antreprenoriat pentru tineri Varnița, satul Varnița;

15. Proiectul ”Implică copilul din tine pentru cel de vine în parc cu tine”, Grupul de inițiativă ”Tinerii din Mereni”, satul Mereni.

În cadrul ședinței Comisiei de evaluare și selecționare a proiectelor de tineret în cadrul Concursului de finanțare a proiectelor pentru tineret în raionul Anenii Noi în anul 2020, ca urmare a deliberărilor, în premieră, a fost luată decizia finanțării tuturor cererilor de finanțare depuse!

Astfel suma totală solicitată spre finanțarea celor 15 proiecte depuse este de  149868-00 lei, dintre care 6 proiecte vor fi finanțate din bugetul alocat de Consiliului raional Anenii Noi, 6 proiecte din bugetul alocat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și 3 proiecte din bugetul alocat de Fondul pentru Tineri Varnița, cu suportul Fundației Est-Europene, din sursele acordate de Suedia. Ca urmare, toate solicitările de finanțare ale tinerilor, vor putea fi implementate în localitățile raionului.

Aducem felicitări tuturor organizațiilor de tineret și grupurilor de inițiativă din cadrul raionului, care au dat dovadă de curaj și perseverență!

Succesul dat este rezultatul muncii de echipă în cadrul Consiliului raional Anenii Noi, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Fondul pentru Tineri Varnița.

 

Last modified on Friday, 04 September 2020 12:28
Rate this item
(0 votes)
Read 195 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« November 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]