Print this page

Vizita de lucru a Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, dlui Ion PERJU la Anenii Noi Featured

Astăzi, 11 septembrie 2020, cu o vizită de lucru în  raionul Anenii Noi, a fost dl Ion PERJU, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.  

  Vizita a demarat cu întrevederea  domnului ministru cu conducerea raionului Anenii Noi în frunte cu dl Ion VICOL - președintele raionului, vicepreşedintele pe domeniul economic, dl Valentin BRINIŞTER  şi  producătorii agricoli din raion.

   În cadrul întrevederii s-au  purtat discuţii pe marginea celor mai stringente probleme cu care se confruntă, la moment, domeniul agricol din raionul Anenii Noi. S-a convenit că problema  cea mai dureroasă  pentru agricultorii din Anenii Noi este seceta şi daunele  care au compromis culturile.

    Dl Ministru a menționat modalităţile și posibilităţile  de  subvenţionare în agricultură, analizând situaţia climaterică, despre proiectele de legi/hotărâri privind asigurarea producţiei, sistemele de irigare, restabilirea acestora şi posibilităţile de extindere  a suprafeţelor irigate.

    S-a menţionat că Guvernul lucrează asupra proiectelor privind susţinerea producătorilor agricoli, cât şi asupra unor modificări ce ţin de exploatarea carierelor.

 

 

 

 

Last modified on Wednesday, 16 September 2020 10:18
Rate this item
(0 votes)
Read 330 times
Admin

Latest from Admin