User Registration

or Cancel
Ora: 10:42

Vizita de lucru a președintelui raionului în localitățile Gura Bîcului, Calfa și Varnița Featured

Președintele raionului Ion VICOL a întreprins o vizită de lucru în localitățile Gura Bîcului, Calfa și Varnița în scopul verificării lucrărilor efectuate, cu suportul financiar al Consiliului raional.

În s. Gura Bîcului a fost finalizat proiectul "Drumuri bune", înaintat de președintele RM, fiind reparată o porțiune de drum cu o lungime de 600 m a străzii centrale din localitate. Lucrările au fost îndeplinite calitativ și în termenii stabiliți. 

La fel pe ultima sută de metri sunt lucrările de construcție a terenului de mini fotbal, care este amplasat în ograda gimnaziului. Consiliul raional și-a adus aportul cu o cotă de 150 mii lei pentru construcția stadionului- un obiect important pentru dezvoltarea tinerei generații a localității Gura Bîcului. În discuții cu dna Brehova Lilia, primar Gura Bîcului s-au aboradt un șir de probleme cu care se confruntă localitatea, care urmează a fi soluționate în viitorul apropiat, la fel cu suportul și spriginul Consiliului raional.

În s. Varnița, la fel în cadrul proiectului "Drumuri bune", în proces de finalizare este porțiunea de drum de pe str. D.Cantemir, care este o adevărată bucurie pentru locatarii străzii. Sperăm că proiectul "Drumuri bune" va da posibilitatea în cîțiva ani să ne bucurăm de strazi de calitate de nivel european. Primarul localității Varnița, dl Nichitenco Alexandru s-a arătat mulțumit de realizările frumoase din localitate, grație proiectelor și al spriginului Consiliului raional. 

În s. Calfa, conform suselor dnei Ceaglic Liudmila, primar al localității, o realizare frumoasă a anului 2020 este reperația cantinei gimnaziului din sat, reparația sălii de sport în sumă de 116,6 mii lei, finalizarea construcției drumului din centrul localității în sumă de 500 mii lei. La fel cu succes a fost implementat proiectul "Drumuri bune", fiind reparată o porțiune de drum de 360m lungime. În prezent, în proces de realizare este proiectul ce ține de alimentarea cu apă potabilă a populației din localitatea Calfa, la care Consiliul raional a adus un suport material de peste 270 mii lei. 

 

Rate this item
(0 votes)
Read 106 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« November 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]