User Registration

or Cancel
Ora: 9:59

NOUTATI SI EVENIMENTE - SECȚIA AGRICULTURĂ , ALIMENTAȚIE ȘI IMPLIMENTAREA TEHNOLOGIILOR AVANSATE Featured

   

Sectorul zootehnic în raion  este o activitate importantă în complexul agroalimentar, care asigură necesitățile populației cu produse alimentare valoroase și de ne înlocuit. Cu toate acestea situația din sectorul respectiv nu este una îmbucurătoare, țăranii au sacrificat animalele din cauza lipsei de furaje.

  Din acest motiv, sectorul zootehnic a suferit, dinamica de dezvoltare este in scădere ,toate categoriile de animale au suferit schimbări în deosebi bovinele sunt în scădere cu aproximativ 20% a.2020 (s-au înregistrat 3411capete) decât în anul 2019 4538 capete) .

   În conlucrare cu crescătorii de vaci , Centrul pentru Ameliorarea și Reproducerea Animalelor (CRARA) din s. Maximovca a  deschis 26 de  puncte de însăânțatre. Materialul semincer este procurat din Italia  cu productivitatea mamei de 9100 litri pe lactație, care deschide posibiliatatea majorării productivității în zi 20 lit de lapte și mai mult. La moment în raion avem vaci cu productivitatea de 40 lit pe zi.Colaboratorii secției agricultură, alimentație și implimentarea tehnologiilor avansate  în comun cu Institutul de Zootehnie și  Biotehnologie din s.Maximovca au elaborate rațiile și metodele de hrănire a animalelor cu nutreț disponibil luând în considerație condițiile meteorologice și seceta din acest an.

 

Rate this item
(0 votes)
Read 201 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« November 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]