User Registration

or Cancel
Ora: 2:16

”Erudiții 2017”: victorie pentru echipele din oraș Featured

Sâmbătă, 25 februarie, în incinta liceului „M. Eminescu” din oraş, a avut tradiţionalul concurs  intelectual pentru elevii pasionați de cunoștințe -  „Erudiţii 2017”. Au participat 16 echipe ale instituţiilor de învăţămînt din raion, iar activitate este organizată an de an de direcţia raională educaţie, coordonatoare a activităţii fiind dna Vera Simonov, consilier raional.

 

Cele 3 runde (a câte 12 întrebări) s-au desfăşurat într-o atmosferă creativă şi antrenantă, cu bucurii şi deziluzii, cu zîmbete şi... un pic de nervi. Succesul competiţiei minţii a fost condiţionat şi de elevii din echipele participante, mulţi dintre ei fiind familiarizaţi cu regulile de joc,  participînd nu pentru prima oară la concurs. Personal, întrebările mi s-au părut deosebit de captivante în acest an, stimulând creativitatea participanţilor.

Cîştigător al concursului intelectual a fost desemnată echipa  „Galaxy” de la de la liceul ”M. Eminescu”, locul II  a revenit echipei „Foc la creier” – de asemenea de la liceul ”M. Eminescu”, Anenii Noi, iar locul III l-au împărţit 3 echipe: ”Olimp” - IP „Olimp”Puhăceni, ”Așii” - IP „A.Straistă” or. Anenii Noi și ”Google” - IP Varniţa. Cîştigătorii, dar şi participanţii, s-au învrednicit de diplome şi premii băneşti din partea organizatorului – Direcţiei Educaţie și de trofee din partea Serviciului tineret și sport.

În mod tradiţional asociaţia de cultură şi tineret ”ASTRA-Anenii Noi” a invitat în România la odihnă estivală, primii 36 de participanți ai echipelor înscrise la concurs, care vor reuși să se înregistreze pentru participare la taberele organizate de asociație.

Octavian Zelinski, membru al juriului, adevarul.pro

 

Rate this item
(0 votes)
Read 1049 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]