User Registration

or Cancel
Ora: 4:26

Drumuri rele – bani puțini! Featured

 Recenta vizită în teritoriu a viceministrului transporturilor, dlui Sergiu Bucătaru, a scos în evidență, a câta oară, problemele cu care se confruntă infrastructura rutieră a raionului. În câteva cuvinte esența problemei constă în faptul că avem drumuri rele și bani puțini.

 Cu un fond rutier mic, drumarii din Anenii Noi vor trebui în anul curent să asigure funcționalitatea rețelei rationale de drumuri și poduri, supuse unei degradări accentuate.

  Potrivit domniei sale în anul curent raionul nostru va beneficia de 8,735 milioane de lei din fondul rutier, bani care vor merge pentu întreținerea celor 97,1 km de drum aflat în gestiune autorităților raionale.

 O sumă mult prea mică pentru necesitățile reale ale infrastructurii rutiere raionale, distrusă cvasitotal de cele câteva sute de camioane de mare tonaj care traversează zilnic drumurile raionului Anenii Noi, transportând nisip, prundiș sau piatră de constucție.

 A fost abordată și problema circulației basculantelor de carieră pe traseele raionale și în special prin localități, dar fiind faptul că circulația lor pe timp de vară și în orele de zi cauzează mari bătăi de cap locuitorilor. Acum ceva timp, locuitorii din Bulboaca au blocat traseul pentur a interzice circulația basculantelor, același lucru amenință să-l facă și locuitorii din Socoleni.

 Prezent la întrevederea cu primarii și reprezentanții structurilor desconcentrate, secretarul consiliului raional, dl Petru Boicu, și-a exprimar speranța că va fi identificată o soluție de limitare a circulației  camioanelor de mare tonaj, în limitele legii.

 

Octavian Zelinski, adevarul.pro

 

 

Last modified on Tuesday, 21 March 2017 09:53
Rate this item
(0 votes)
Read 711 times
Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Website: www.leotheme.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

                                                                              

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială situată în centrul Republicii Moldova. 

    “Au trecut 74 de ani din ziua formării, iar prezentul aduce cu sine transformări majore. Fiecare cetăţean îşi ,realizează potenţialul său în serviciul societăţii şi are rolul său în dezvoltarea raionului“ 

     Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SA„Romadon", SRL „Meteor", SA„Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinifi-caţie SA„Agrovin Bulboaca", CAP „Basarabia", SA „Dionysos Me-reni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVER-SALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşească".

    La originea succeselor obţinute totdeauna s-a aflat administraţia publică locală prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul, ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

  Cu înalta consideraţiune Barbăroşie Alexandru preşedintele raionului Anenii Noi.

Calendar

« January 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]