User Registration

or Cancel
Ora: 11:39

Tuberculoza combătută la Bulboaca Featured

 

În perioada 20-24 martie, echipa organizaţiei AFI Anenii Noi (specializată în combaterea tuberculozei) a reușit să organizeze împreună cu administrația a două școli din raionul Anenii Noi săptămâna sănătății dedicată prevenirii și controlului tuberculozei, în anticiparea Zilei Mondiale de Combatere a Tuberculozei.

 În cadrul liceului teoretic „Anton Guzun” din satul Bulboaca, au fost organizate o serie de activități de către administrația școlii și echipa AFI Anenii Noi pentru mobilizarea elevilor claselor I-IX-a. Săptămâna a început cu un concurs de desene și citate la tema „Ne alimentăm sănătos – suntem sănătoși” și a fost urmată de competiții de tenis de masă, șah și fotbal. În continuare, au urmat mai multe lecții de informare numite „Opriți Tuberculoza” în cadrul cărora elevii au participat activ cu diverse prezentări despre aspectele tuberculozei pe care le cunosc și discuții la subiect. La mijlocul săptămânii a fost celebrată Ziua Mondială a Apei, iar cu această ocazie școala a participat la curățirea izvorului. După care tinerii au elaborat un spot publicitar intitulat „Nu te lăsa condamnat de tuberculoză” și au luat parte în cadrul concursului de desene pe asfalt cu tematica „Sănătatea mea este în mâinile mele”. Într-un final săptămâna sănătății a fost încununată cu un flashmob – Mișcarea este sănătate, după care atât elevii cât și profesorii au alergat Maratonul Sănătății. Cei mai activi tineri s-au ales cu mici cadouri drept recompensă.

Evenimentele dedicate Zilei Internaționale de Combatere a Tuberculozei – 24 martie, au continuat la liceul teoretic „Alexandr Puskin” din orașul Anenii Noi, unde băieții claselor XI-XII-a au jucat un meci amical de baschet pentru a reaminti tuturor despre importanța sportului în menținerea sănătății.

Diana Ciorpac, adevarul.pro

 

Last modified on Monday, 27 March 2017 19:01
Rate this item
(1 Vote)
Read 1264 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]