User Registration

or Cancel
Ora: 5:09

Restricţii pentru agricultori! Featured

Restricții draconice la acordarea subvențiilor pentru producătorii agricoli din republică. Potrivit șefului direcției raionale agricultură, fermierii care au beneficiat în ultimii ani de subvenții în valoare de 7 milioane de lei îți pot lua rămas bun de la alte finanțări de la stat.

De asemenea, a fost restricționată suma maximă care poate fi acordată pentru construcția de frigidere industriale. Plafonul a fost stabilit la 1,5 milioane de lei, iar reieșind din faptul că statul subvenționează cu aproape 50% costul construcției, devine clar că fermierilor le va fi de acum încolo foarte dificil să mai construiască asemenea obiecte.

A fost limitată și puterea maximă a tractoarelor ce vor putea fi achiziționate în baza subvențiilor. Aceasta a fost stabilită la maxim 82 de cai putere.

Cel mai mult vir avea de suferit legumicultorii. Începând cu anul curent, pentru a putea beneficia de subvenții, producătorii de legume vor trebui să obțină recolte record, fapt greu de închipuit în condițiile climaterice din țara noastră. Astfel, numărul fermierilor care vor putea beneficia de subvenții de la stat a fost redus simțitor.

*    *    *

90% dintre fermierii din raionul Anenii Noi au beneficiat de subvențiile promise pentru anul 2016. Numărul lor se ridică la 121, iar suma primită de la agenția de intervenții și plăți în agricultură se ridică la 17,6 milioane de lei.

Octavian Zelinski, adevarul.pro

Last modified on Tuesday, 04 April 2017 17:14
Rate this item
(0 votes)
Read 762 times
Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Website: www.leotheme.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

                                                                              

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială situată în centrul Republicii Moldova. 

    “Au trecut 74 de ani din ziua formării, iar prezentul aduce cu sine transformări majore. Fiecare cetăţean îşi ,realizează potenţialul său în serviciul societăţii şi are rolul său în dezvoltarea raionului“ 

     Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SA„Romadon", SRL „Meteor", SA„Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinifi-caţie SA„Agrovin Bulboaca", CAP „Basarabia", SA „Dionysos Me-reni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVER-SALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşească".

    La originea succeselor obţinute totdeauna s-a aflat administraţia publică locală prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul, ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

  Cu înalta consideraţiune Barbăroşie Alexandru preşedintele raionului Anenii Noi.

Calendar

« January 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]