User Registration

or Cancel
Ora: 9:23

Parteneriate de durată între raionul Anenii Noi şi judeţul Neamţ Featured

În perioada 23 – 24 iunie o delegaţie din raionul Anenii Noi, condusă de Alexandru Barbăroșie, președintele raionului Anenii Noi, a vizitat judeţul Neamţ în cadrul unui program de schimb de experienţă organizat de asociaţia „Pro-Democraţia”, condusă de prof. Emanuel Bălan.

Delegaţia din Anenii Noi a mai cuprins pe vicepreşedintele raionului, responsabil de sectorul social, educaţie şi cultură, de secretarul consiliului raional, de şefa secţiei dezvoltare regională, de reprezentanţii serviciului tineret şi sport şi ai direcţiei asistenţă socială, dar şi de primarii localităţilor Geamăna, Mereni şi Ţânţăreni, care au semnat anterior acorduri de parteneriat cu primării din judeţul Neamţ.

 Printre oficialitățile nemțene, care au participat la această întâlnire s-au numărat subprefectul județului, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, inspectorul școlar general, directorul Direcției de Sport și Tineret Neamț și primarii din comunele înfrățite din Neamț.

La această întâlnire au avut loc discuții concrete legate de colaborări administrative, de schimb de bune practici în domeniul administrativ, economic, educațional și de tineret între județul Neamț și raionul Anenii Noi. Au fost discutate schimburile de elevi între unităţile administrative, în această vară câte 20 de tineri din judeţul Neamţ şi raionul Anenii Noi urmând a participa la tabere organizate de partenerii semnatari.

A fost vizitat şi incubatorul de afaceri RUBIK HUB din Piatra Neamţ, inaugurat recent de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est  şi în cadrul căruia vor putea beneficia de instruire tineri antreprenori inclusiv din Anenii Noi. Cu acest prilej, directorul general al ADR Nord-Est Vasile Asandei, responsabil şi de biroul regional de la Iaşi, de gestionare a proiectelor transfrontaliere ale Uniunii Europene, a promis partenerilor din Anenii Noi asistenţă profesionistă în vederea instruirii autorităţilor publice care doresc să iniţieze proiecte cu finanţare europeană. Declaraţia a venit în contextual apropiatei publicări a ghidului de finanţare a proiectelor transfrontaliere România – Republica Moldova, ce va oferi posibilităţi enorme pentru primăriile din Moldova care au semnate acorduri de înfrăţire ci primării din România.

Stabilirea relațiilor de parteneriat și încheierea unor acorduri de cooperare cu localități din Republica Moldova reprezintă un demers care se cuvine a fi valorizat și în contextul Centenarului Unirii, precizează prof. Emanuel Bălan, președinte al APD Club Târgu Neamț.

Colaborarea dintre județul Neamț, România și raionul Anenii Noi, Republica Moldova a debutat în anul 2012, prin activități educaționale și contacte ale sectorului neguvernamental, a continuat prin contacte ale administrațiilor locale, care s-au finalizat prin discutarea unor parteneriate în urma semnării acordurilor de înfrățire respective între  comunele Ștefan cel Mare, Agapia și Bălţătești cu localităţile Geamăna, Țânțăreni şi Mereni din Republica Moldova.

În timpul cel mai scurt va urma şi semnarea acordului de înfrăţire între raionul Anenii Noi şi judeţul Neamţ.

Octavian Zelinski

Puteţi audia o emisiune radiofonică la acest subiect la Radio Temp 104.4 FM şi online la adevarul.pro

 

Last modified on Sunday, 25 June 2017 19:33
Rate this item
(1 Vote)
Read 1424 times
Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Website: www.leotheme.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

                                                                              

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială situată în centrul Republicii Moldova. 

    “Au trecut 74 de ani din ziua formării, iar prezentul aduce cu sine transformări majore. Fiecare cetăţean îşi ,realizează potenţialul său în serviciul societăţii şi are rolul său în dezvoltarea raionului“ 

     Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SA„Romadon", SRL „Meteor", SA„Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinifi-caţie SA„Agrovin Bulboaca", CAP „Basarabia", SA „Dionysos Me-reni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVER-SALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşească".

    La originea succeselor obţinute totdeauna s-a aflat administraţia publică locală prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul, ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

  Cu înalta consideraţiune Barbăroşie Alexandru preşedintele raionului Anenii Noi.

Calendar

« November 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]