User Registration

or Cancel
Ora: 12:06

Festivalul folcloric „La Nistru, la mărgioară” a ajuns la a XXII-a ediţie! Featured

 Festivalul folcloric cu acest frumos generic a devenit o permanență a vieții culturale a raionului. În acest an festivalul, având statut de festival național, s-a desfășurat cu prilejul Zilei portului popular.

Grație bunei coordonări între organizatori - secția cultură a consiliului raional și primăria Gura Bâcului – evenimentul, organizat în temeiul hotărârii de parlament 194 din 11 noiembrie 2015, a fost unul de excepție!

 Au participat 36 de colective folclorice din mai raioane ale țării și chiar 1 ansamblu din România (jud. Iaşi). Ansamblurile din Transnistria au refuzat participarea în ultimul moment din motive politice.

Folclorul autentic  a fost la el acasă pe scena nou-nouță, construită de administrația locală cu sprijinul sponsorilor, iar cei împătimiți de meșteșuguri au avut prilejul să facă și cumpărături, fiind organizat un târg al meșterilor populari.

Juriul, în componența căruia am menționa pe Serghei Ciuhrii și Constantin Rusnac, și-a făcut datoria, punctând colectivele care au evoluat cu succes.

Cu toții au avut parte și de bucate delicioase, atât contra plată, cât și... gratis, grație implicării doamnei primar și a sponsorilor din raion și de  la Chișinău.

Infrastructura: apă, urne de gunoi, WC biologic, scaune, veselă de unică folosință, a fost și ea la nivelul cuvenit, fapt arareori întâlnit la evenimente de acest gen în aer liber!

Cu alte cuvinte: un eveniment reușit, lume multă (unii au profitat și de plaja din apropiere), muzică de calitate și fețe zâmbitoare pe final! Și încă ceva: totul a fost realizat bine grație bunei colaborări între colectivul secției cultură și voluntarii entuziaști din Gura Bîcului, în frunte cu primarul Lilia Brehova şi doamna Svetlana Palii.

Octavian Zelinski

Puteţi audia o emisiune radiofonică la acest subiect la Radio Temp 104.4 FM şi online la adevarul.pro

Last modified on Tuesday, 27 June 2017 16:46
Rate this item
(1 Vote)
Read 1874 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]