User Registration

or Cancel
Ora: 9:24

Apartament pentru o familie cu 6 copii Featured

Familia Nataliei Iurcu și a lui Serghei Morozov din Ciobanovca, Anenii Noi, este una norocoasă. De curând, grație unor oameni cu suflet mare, ei și cei șase copii ai lor s-au ales cu un apartament cu 3 odăi.

Donația a venit de la asociația ”Copil, Comunitate, Familie” (26 mii de lei) și Consiliul raional Anenii Noi (25 mii de lei), iar o mică parte din suma acumulată a provenit de la primăria din sat.

 

Cei peste 55 mii de lei au mers pentu achiziționarea apartamentului și schimbarea câtorva ferestre cu geamuri termopan. Ceva mobilier au lăsat foștii proprietari și câțiva oameni de bună credință.

Mai sunt multe de făcut: geamurile nu au fost schimbate în totalitate, apartamentul nu are un bloc sanitar și nici încălzire, iar  soba la care sunt nevoiți să facă mâncare pentru că nu au o butelie de gaze, fumegă îngrozitor și pune în pericol viața celor 6 copilași.

Potrivit Nataliei Iurcu, mama celor 6 copii, un ajutor important îl acordă asociația ”Copil, Comunitate, Familie”, care oferă pachete alimentare și alte produse de primă necesitate.

Nici ei nu stau cu mâinile încrucișate: muncesc ambii pe unde apucă, iar cât părinții sunt plecați de copii se ocupă bunica.

Șefa direcției raionale asistență socială, Zinaida Bunescu, a declarat că asistentul social din localitate monitorizează situația familiei date, pentru a asigura o bună gestiune a banilor și ajutoarelor primite de ei.

Renata Tiron, reprezentanta asociației donatoare, a declarat că în planurile lor figurează intenția amenajării unui bloc sanitar în apartament, precum și schimbarea tapetelor.

Apelăm și noi la oamenii de bună credință, care pot ajuta acești oameni aflați la ananghie.

Octavian Zelinski

O emisiune radiofonică la acest subiect poate fi audiată la Radio Temp 104.4 FM

Last modified on Friday, 30 June 2017 07:19
Rate this item
(0 votes)
Read 452 times
Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Website: www.leotheme.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

                                                                              

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială situată în centrul Republicii Moldova. 

    “Au trecut 74 de ani din ziua formării, iar prezentul aduce cu sine transformări majore. Fiecare cetăţean îşi ,realizează potenţialul său în serviciul societăţii şi are rolul său în dezvoltarea raionului“ 

     Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SA„Romadon", SRL „Meteor", SA„Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinifi-caţie SA„Agrovin Bulboaca", CAP „Basarabia", SA „Dionysos Me-reni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVER-SALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşească".

    La originea succeselor obţinute totdeauna s-a aflat administraţia publică locală prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul, ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

  Cu înalta consideraţiune Barbăroşie Alexandru preşedintele raionului Anenii Noi.

Calendar

« November 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]