User Registration

or Cancel
Ora: 3:10

Bucătarii din Anenii Noi au salarii mai mari Featured

Bucătarii şi asistenţii de bucătari din şcolile şi grădiniţele Anenii Noi au de acum încolo salarii mai mari cu 20%. O decizie în acest sens a fost votată unanim  în cadrul şedinţei consiliului raional Anenii Noi.

 Iniţiativa majorării a aparţinut președintelui raionului Anenii Noi, Alexandru Barbăroșie, în contextul lipsei bucătăreselor în instituțiile de învățământ școlar și preșcolar din raion, multe instituții de acest gen ducând o lipsă acută de cadre la acest capitol.

 Cauza principală a lipsei de cadre e salariul extrem de mic, de circa 1000 de lei, salariu care nu este nici pe departe motivant.

 În acest sens domnia sa a propus alocarea a circa 145 mii lei pentru majorarea salariilor bucătarilor din instituţiile de  învăţământ (e vorba de plata sporului lunar în mărime de 20% din salariul de bază  pentru lunile septembrie-decembrie 2017). De majorări vor beneficia bucătarii şi asistenţii lor din şcoli, grădiniţe şi instituţiile de protecţie socială din raion.

 Potrivit dlui Barbăroşie, în dependenţă de posibilităţile financiare ale bugetului raional, majorări ar putea fi operate şi începând cu 1 ianuarie 2018.

 

Octavian Zelinski

Last modified on Friday, 29 September 2017 21:48
Rate this item
(0 votes)
Read 1889 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]