User Registration

or Cancel
Ora: 3:26

„Semănătorii de lumină” Featured

An de an, la început de octombrie, profesorii îşi sărbătoresc ziua profesională. E un bun prilej pentru noi, membrii societăţii, de a conştientiza importanţa pedagogilor în formarea noastră ca personalităţi, dar şi de a le adresa cuvinte de laudă şi mulţumire pentru munca enormă pe care o depun.

Şi în acest an Ziua Pedagogului, organizată cu genericul „Semănătorii de lumină”, a fost o sărbătoare de excepţie pentru cadrele didactice din raionul Anenii Noi, reunite la casa de cultură pentru a asista la un spectacol muzical deosebit.  În cadrul ceremoniei, au fost înmânate diplome de onoare din partea Ministerului Educaţiei, Consiliului raional şi direcţiei raionale de profil, iar cele mai pregătite instituţii de învăţământ au fost menţionate şi cu premii băneşti.

Alocuţiuni de felicitare şi recunoştinţă pentru profesori au fost rostite de oficialii prezenţi la eveniment (printre care ministrul educaţiei, culturii şi cercetării Monica Babuc). Vorbitorii au subliniat că în pofida unor dificultăţi temporare cu care se confruntă sistemul educaţional din ţară şi raion, învăţământul este unul din stâlpii pe care se ţine societatea, iar succesele obţinute de elevii din raion în cadrul concursurilor şi olimpiadelor naţionale sunt mărturii grăitoare ale acestui fapt.

Pe toată durata evenimentului, discipolii Centrului de Creaţie a Elevilor din oraş au regizat un spectacol muzical-artistic deosebit în onoarea profesorilor.  Spre final, pentru profesori a evoluat interpretul Iurie Sadovnic.

Octavian Zelinski

Last modified on Wednesday, 11 October 2017 07:41
Rate this item
(0 votes)
Read 962 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]