User Registration

or Cancel
Ora: 6:07

Legislația cadastrală pe înțelesul administrațiilor publice locale Featured

Oficiul teritorial al Cancelariei de stat, în colaborare cu Agenția Relații Funcrae și Cadastru a desfășurat un seminar de instruire cu primarii, secretarii și inginerii cadastrali din raionul Anenii Noi, la subiectul ”Implementarea practicilor de aplicare uniformă a legislației funciare de către factorii de decizie din administrația publică locală”.

Subiectele abordate de moderatori: Lilian Mindov, de la agenția națională relații funciare și Viorica Costin-Morozan, șef interimar al oficiiului teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat, au fost următoarele:

1.       Stabilirea hotarelor unităților administrativ-teritoriale și a hotarului intravilanului localității;

2.       Modul de elaborare șia  tualizare a planurilor cadastrale și geometrice;

3.       Modul de atribuire și modificare a destinației terenurilor agricole;

4.       Formarea bunurilor imobile;
Delimitarea terenurilor proprietate publică și

5.       Procedura corectărilor erorilor cadastrale.

Moderatorii au explicat detaliat cele mai frecvente lacune în activitatea specialiștilor în domeniul cadastral din primării și cele mai dese erori comise de ei în procesul de lucru. Seminarul a fost însoțit de exemple practice la calculator, pentru a ușura înțelegerea materialului discutat.

 

Octavian Zelinski, adevarul.pro

Last modified on Wednesday, 21 February 2018 18:46
Rate this item
(1 Vote)
Read 374 times
Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Website: www.leotheme.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]