User Registration

or Cancel
Ora: 4:01

„Erudiţii” au ajus la a 12-a ediţie Featured

Sâmbătă, 24 februarie, în incinta liceului „M. Eminescu” din oraş, a avut tradiţionalul concurs intelectual pentru elevii pasionați de cunoștințe - „Erudiţii 2018”. Au participat 12 echipe din 10 instituţii de învăţămînt din raion. 
Cele 3 runde tradiţionale, a cîte 12 întrebări, adiuse în plic sigilat de reprezentantul asociaţiei naţionale a jocului de profil, Octavian Sireţeanu, s-au desfăşurat într-o atmosferă creativă şi antrenantă. Succesul competiţiei minţii a fost condiţionat şi de elevii din echipele participante, mulţi dintre ei fiind familiarizaţi cu regulile de joc, participînd nu pentru prima oară la concurs. 
Cîştigătoare a concursului intelectual a fost desemnată echipa ”Google” de la liceul Varniţa, locul II a revenit echipei „Galaxy” de la de la liceul ”M. Eminescu”, locul III - echipelor „Foc la creier” – de asemenea de la liceul ”M. Eminescu”, ”Olimp” - de la liceul din Puhăceni şi echipei liceul din Mereni. Câştigătorii, dar şi participanţii, s-au învrednicit de diplome şi premii băneşti din partea organizatorului – Direcţiei educaţie și de trofee din partea Serviciului tineret și sport.
În premieră concurul a fost vizitat de preşedintele raionului, dl Alexandru Barbăroşie, care a felicitat participanţii concrusului, ajuns la a 12-a ediţie. Domnia sa a înmânat şi trofeele echipelor câştigătoare.
La concurs au fost prezenţi şi oaspeţi dragi de la Inspectoratul şcolar Vaslui, în frunte cu şefa instituţiei, doamna Gabriela Plăcintă, care şi-a exprimat speranţa ca asemenea competiţi să se desfăşoare pe viitor şi între elevii din Anenii Noi şi Vaslui.
În mod tradiţional asociaţia de cultură ”ASTRA-Anenii Noi” a invitat în România la odihnă estivală, 30 de participanţi de la 5 echipe înscrise la concurs.
Vom menţiona că activitatea este organizată an de an de direcţia raională educaţie, coordonatoare a activităţii fiind dna Vera Simonov, consilier raional.

Octavian Zelinski

Rate this item
(0 votes)
Read 356 times
Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Website: www.leotheme.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

                                                                              

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială situată în centrul Republicii Moldova. 

    “Au trecut 74 de ani din ziua formării, iar prezentul aduce cu sine transformări majore. Fiecare cetăţean îşi ,realizează potenţialul său în serviciul societăţii şi are rolul său în dezvoltarea raionului“ 

     Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SA„Romadon", SRL „Meteor", SA„Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinifi-caţie SA„Agrovin Bulboaca", CAP „Basarabia", SA „Dionysos Me-reni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVER-SALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşească".

    La originea succeselor obţinute totdeauna s-a aflat administraţia publică locală prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul, ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

  Cu înalta consideraţiune Barbăroşie Alexandru preşedintele raionului Anenii Noi.

Calendar

« August 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]