User Registration

or Cancel
Ora: 10:16

Bibliotecarii și proprietatea intelectuală Featured

Pe 30 martie, ora 10.00, Biblioteca Publică Raională a fost gazda unui eveniment organizat de Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) și Agenția de Stat Pentru Proprietatea Intelectuală a RM (AGEPI). La Ședința de lucru, au fost invitați toți bibliotecarii din raionul Anenii Noi. În deschiderea ședinței, cu un mesaj de salut a fost prezent dl. Vasile Moroșanu, șef Secție Cultură și Turism Anenii Noi. AGPPI a fost reprezentată de Rodica Crijanovschi și Andrei Moisei. În discursul său” Dreptul de autor și drepturi conexe”, dl. Moisei se axează mai mult pe : Colecția de carte și proprietatea intelectuală. Ședința de lucru a Secțiunii Misiuni, valori și principii. Manualul de politici și proceduri. (ABRM). A fost livrată de dna Angela Olărescu, șef filiala BM “Hristov Botev”. Scopul fiind, promovarea manualului operațional de politici și proceduri,consolidând comunitatea bibliotecară pentru a avea un impact pozitiv asupra dezvoltării potențialului bibliotecarului și capacității instituționale a bibliotecilor. La Ședința de lucru au mai participat: dna Trofimov Maria, director Biblioteca Publică Raională Anenii Noi , dna Parascovia Codreanu, specialist principal în domeniul biblioteci, patrimoniu şi muzee Secţia Cultură și Turism Anenii Noi, dl Oleg Potîngă, coordonator regional Novateca.

Secția cultură și turism

Rate this item
(0 votes)
Read 481 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« February 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]