User Registration

or Cancel
Ora: 4:13

Festivalul - concurs al cîntecului pascal "Osanale Domnului" 2018 Featured

Circa 30 de colective artistice şi coruri bisericeşti şi-au dat întalnire in curtea bisericii din satul Todireşti pentru a vesti Invierea Mantuitorului. Au facut-o prin imnuri si slaviri bisericeşti, dar şi prin cantece laice, culese din popor, valorificand si promovand atat muzica sacra cat si traditiile si obiceiurile specifice Sfintelor Sarbatori de Pasti.
Ajuns la cea de-a XI-a editie, festivalul–concurs al cantecului pascal “Osanale Domnului” este rodul parteneriatului stabilit intre sectia Cultura si Turism si Protopopiatul raionului Anenii Noi. Desfasurat initial in incinta caselor de cultura, deja de mai multi an festivalul este gazduit de lacasele sfinte, in acest an stafeta revenindu-i bisericii din satului Todiresti. 
Si cum este vorba despre un festival al cantecului pascal, nici editia din acest nu a inceput fara blagoslovirea protopopului de Anenii Noi, Igor Chelea, si a unei cantari in interpretarea unui sobor de preoti.
Gazda festivalului s-a pregatit de eveniment cum a stiut mai bine, inclusiv cu prestatia celor 4 colective - unul de copii, unul de profesori, corul bisericesc si colectivul de barbati cu titlul model “Dacii” .
La festival au participat atat colective cu experienta, cat si colective noi, toate traind, insa, emotii similare. Juriul a fost si el unul pe masura, fiind format din artisti si oameni de cultura de talie nationala.


Tatiana BALAN

Last modified on Wednesday, 11 April 2018 14:10
Rate this item
(0 votes)
Read 680 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]