Print this page

Festivalul - concurs al cîntecului pascal "Osanale Domnului" 2018 Featured

Circa 30 de colective artistice şi coruri bisericeşti şi-au dat întalnire in curtea bisericii din satul Todireşti pentru a vesti Invierea Mantuitorului. Au facut-o prin imnuri si slaviri bisericeşti, dar şi prin cantece laice, culese din popor, valorificand si promovand atat muzica sacra cat si traditiile si obiceiurile specifice Sfintelor Sarbatori de Pasti.
Ajuns la cea de-a XI-a editie, festivalul–concurs al cantecului pascal “Osanale Domnului” este rodul parteneriatului stabilit intre sectia Cultura si Turism si Protopopiatul raionului Anenii Noi. Desfasurat initial in incinta caselor de cultura, deja de mai multi an festivalul este gazduit de lacasele sfinte, in acest an stafeta revenindu-i bisericii din satului Todiresti. 
Si cum este vorba despre un festival al cantecului pascal, nici editia din acest nu a inceput fara blagoslovirea protopopului de Anenii Noi, Igor Chelea, si a unei cantari in interpretarea unui sobor de preoti.
Gazda festivalului s-a pregatit de eveniment cum a stiut mai bine, inclusiv cu prestatia celor 4 colective - unul de copii, unul de profesori, corul bisericesc si colectivul de barbati cu titlul model “Dacii” .
La festival au participat atat colective cu experienta, cat si colective noi, toate traind, insa, emotii similare. Juriul a fost si el unul pe masura, fiind format din artisti si oameni de cultura de talie nationala.


Tatiana BALAN

Last modified on Wednesday, 11 April 2018 14:10
Rate this item
(0 votes)
Read 646 times
Info

Latest from Info