User Registration

or Cancel
Ora: 1:50

„Vacanță în siguranță” : Sfaturi de la Inspecția Energetică Teritorială Căușeni. Featured

Se apropie vacanţa de vară a elevilor, perioada cînd copii nu mai sunt sub supravegherea profesorilor, după caz şi a părinţilor. Anume în perioada respectivă avem o creştere a accidentelor produse de curentul electric, unde deseori au de suferit copiii:

- la sustragerea metalelor neferoase din substaţii

- aruncarea diferitor obiecte pe conductoarele electrice

- urcarea pe substaţii, piloni, pe copaci unde firele electrice sînt aproape de crengi.

 

Comportarea incorectă cu instalaţiile electrice duce la apariţia pericolului asupra vieţii omeneşti în general. Acţiunile se cer realizate pînă la începutul vacanţei, în perioada lunii mai: de a petrece diferite concursuri a desenelor, lecţii de conversaţii cu elevii claselor primare. Pentru evitarea unor astfel de situaţii este necesar ca în şcoli, licee, gimnazii fiecare copil să fie familiarizat cu cele mai simple, dar absolut necesar de consultat, regulile securităţii electrice, care cer să:

- Nu atingeţi pilonii, conductoarele electrice, întrerupătoarele, legăturile la sol şi toate celelalte echipamente electrice.

- Nu atingeţi conductoarele ce atîrnă suspect în apropierea instalaţiilor electrice sau aflate la sol, după avarii, furtună, ploi sau vînturi puternice.

- Nu deschideţi uşile panourilor de distribuţie şi cutiilor de cablu.

- Nu pătrundeţi în încăperile punctelor cu transformatoare, în teritoriul panourilor de distribuţie şi ale altor instalaţii electrice.

- Nu vă urcaţi pe pilonii liniilor aeriene electrice.

- Nu legaţi animale de pilonii liniilor aeriene electrice.

- Nu vă urcaţi în arbori prin coroana cărora trec linii electrice aeriene.

- Nu aruncaţi nimic în direcţia sau pe instalaţiile electrice.

- Nu vă jucaţi în apropierea instalaţiilor electrice, transformatoarelor, echipamentelor, pilonilor.

- Nu acceptaţi nicio propunere, indiferent de la cine provine, care vă poate determina chiar şi în cea mai mică măsură, să încălcaţi aceste reguli.

- Nu lăsaţi micuţii fără supraveghere.

 

Respectînd aceste reguli, vă asiguraţi excluderea accidentelor produse de către elevi şi copii. În caz de depistare a cazurilor de producere a accidentelor în instalaţiile electrice, imediat informaţi reprezentanţii furnizorilor de energie electrică Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. prin numerele de contactare de pe facturile de plată sau prin intermediul Oficiului poştal:

 

În atenția echipei manageriale și a diriginților!

Ţinând cont că în perioada vacanţei de vară, conform datelor statistice, se intensifică numărul electrocutărilor în rândurile copiilor, IET Căușeni solicită ca lucrările de profilaxie a electrocutărilor în rândurile elevilor în perioada vacanţei de vară să fie planificate din luna aprilie şi până în mai cu următoarele cerinţe: 

  • în cadrul adunărilor cu părinţii de atenţionat rolul părintelui privind comportarea adecvată a copiilor cu instalaţiile electrice, interzicerea jocurilor în zonele de protecţie a instalaţiilor electrice respectarea regulilor de securitate electrică.
  • în cadrul orelor educative de familiarizat toţi elevii privind regulile de securitate în instalaţiile electrice; 

Inspectoratul Energetic de Stat vine cu un apel către părinți, pedagogi, către specialiștii în domeniu de a conlucra mai strîns, mai eficient cu generația în creștere în vederea obținerii unui comportament adecvat al copiilor și minorilor cu instalațiile electrice fapt care va permite o reducere a numărului electrocutărilor în rîndul lor.

 

Inginer Inspector IET Căuşeni                                      Cocier Petru

Rate this item
(0 votes)
Read 327 times
Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Website: www.leotheme.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

                                                                              

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială situată în centrul Republicii Moldova. 

    “Au trecut 74 de ani din ziua formării, iar prezentul aduce cu sine transformări majore. Fiecare cetăţean îşi ,realizează potenţialul său în serviciul societăţii şi are rolul său în dezvoltarea raionului“ 

     Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SA„Romadon", SRL „Meteor", SA„Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinifi-caţie SA„Agrovin Bulboaca", CAP „Basarabia", SA „Dionysos Me-reni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVER-SALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşească".

    La originea succeselor obţinute totdeauna s-a aflat administraţia publică locală prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul, ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

  Cu înalta consideraţiune Barbăroşie Alexandru preşedintele raionului Anenii Noi.

Calendar

« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]