User Registration

or Cancel
Ora: 7:37

Start unui nou parteneriat Anenii Noi – Botoșani Featured


De Ziua Europei, președintele raionului Anenii Noi Alexandru Barbăroșie a semnat un protocol de intenție cu administrația Consiliului județean Botoșani, reprezentată de dl vicepreședinte Dorin Birta.
Protocolul prevede ca părțile semnatare să semneze în cel mai scurt timp un acord de cooperare, dar și crearea unui cadru instituțional propice implementării de proiecte comune.
Reamintim că în prezent Consiliul raional Anenii Noi a semnat acorduri de parteneriat cu județele Giurgiu, Vaslui și Neamț, fiind obținut și agrementul pentru semnarea unui acord similar cu județul Galați.
Primele două acorduri de parteneriat au dus și la rezultate concrete: Consiliul județean Giurgiu a alocat 14250 de euro pentru un proiect nerambursabil în domeniul culturii, iar la 17 mai curent Consiliul județean Vaslui are pe ordinea zilei un proiect nerambursabil în valoare de 20 mii de euro în beneficiul S
pitalului raional Anenii Noi.

Suntem siguri de faptul că și colaborarea cu colegii de la Botoșani va fi una fructuoasă, cu atât mai mult cu cât în anul 2012 un grup de 43 de elevi și profesori din Anenii Noi s-au aflat într-o tabără de vară în județul lui Mihai Eminescu, iar în anul 2017 ansamblul folcloric ”Doina Costeștilor” din Botoșani a participat la festivalul folcloric ”Se-ntâlnește dor cu dor”, organizat la Mereni cu sprijinul Consiliului raional.

Octavian Zelinski

Last modified on Thursday, 10 May 2018 06:16
Rate this item
(0 votes)
Read 599 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« October 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]