User Registration

or Cancel
Ora: 11:55

Fanfarele răsună la Anenii Noi al patrulea an consecutiv Featured


La 8 mai curent, raionul Anenii Noi a găzduit Festivalul tranfrontalier al fanfarelor - „Răsună fanfare fără hotare”. La activitatea culturală de excepţie au participat, potrivit organizatorilor, 21 de fanfare.
Fanfarele au fost susținute de către reprezentanții Consiliului raional – preşedintele Alexandru Barbăroşie, vicepreşedintele Natalia Procopii-Scobioală, de șeful Sectiei cultură şi turism din raionul Anenii Noi, Vasile Moroșanu, de consilierii raionali. Oaspeții de onoare au rămas plăcut impresionați de talentul artiștilor.
Grație susținerii consiliului raional, care alocă sume impresionante annual pentru acest proiect, acest eveniment cultural de excepţie a fost la a patra ediție și are drept scop promovarea și valorificarea potențialului artistic al dirijorilor de fanfară, precum și schimbul de experiență culturală transfrontalieră.
În calitate de oaspeți de onoare al festivalului au fost delegațiile de la consiliile județene partenere ale consiliului raional Anenii Noi: Botoșani, Vaslui și Giurgiu 
(în imagine cu tradiționalii colaci și prosoape) . Vicepreședintele consiliului județean Giurgiu a semnat în aceeași și cu președintele raionului Anenii Noi un acord de finanțare nerambursabilă în valoare de 14250 de euro, care va permite dotarea fanfarei de copii din Hîrbovăț cu 24 de instrumente muzicale și a ansamblului de dans ”Strămoșeasca” cu 24 de costume populare.

La final, organizatorii au înmânat diplome şi premii băneşti.
Octavian Zelinski

Last modified on Thursday, 10 May 2018 06:44
Rate this item
(0 votes)
Read 491 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« January 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]