User Registration

or Cancel
Ora: 7:38

400 mii de lei ajutor nerambursabil din partea Consiliului județean Vaslui Featured


Președintele raionului Anenii Noi a semnat ieri, 22 mai, un nou acord de finanțare nerambursabilă în beneficiul raionului. Ne referim la un acord în valoare de 20 mii de euro (circa 400 mii de lei moldovenești) , care vor fi oferiți de Consiliul județean Vaslui pentru amenajarea intrării în Unitatea primiri urgențe a spitalului raional și pentru achiziționarea unei ambulanțe dotate. 
În urma implementării proiectului la intrarea în spital va fi construită o copertină, iar asfaltul vechi va fi înlocuit cu un pavaj nou și modern (în imagini prezentăm și schița de proiect). Cât despre ambulanță, ea va fi una modernă și incomparabil mai bine dotată decât unitățile aflate acum la bilanțul serviciului raional medicină urgentă.
Potrivit președintelui raionului, dlui Alexandru Barbăroșie, acest proiect denotă atitudinea frățească din partea conducerii și consilierilor județeni din Vaslui, județ cu care raionul Anenii Noi a semnat în luna ianuarie curent un acord de parteneriat. De asemenea, domnia sa a menționat că acest proiect va contribui la creșterea nivelului serviciilor medicale prestate în raion.
Procedural, consiliul raional Anenii Noi urmează să implementeze proiectul din surse proprii, să raporteze finanțatorului despre cheltuirea corectă a banilor, să realizeze un audit independent, după care partea română va transfera integral suma de 20000 de euro pe conturile executivului raional. Proiectul date este al doilea acord de finanțare nerambursabilă semnat de administrația raională, după cel cu Consiliul județean Giurgiu, în valoare de cca. 280 mii de lei.

Octavian Zelinski
 
Rate this item
(0 votes)
Read 359 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« October 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]