User Registration

or Cancel
Ora: 4:11
Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 42

”Democrația contează – participă!” Featured


Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a desfășurat la Anenii Noi un seminar de instruire și informare cu genericul: ”Democrația contează – participă!”.
Activitatea, desfășurată în sala mare a consiliului raional Anenii Noi, a reunit persoane interesate de schimbările produse anul trecut în sistemul electoral al republicii, cu referire la introducerea votului mixt. Audiența aflat că raionul nostru, cu excepția satului Hîrbovăț, formează circumscripția electorală 34, care va da în viitorul parlament un deputat.
Per ansamblu, potrivit organizatorilor seminarului, în Republica Moldova sunt formate prin lege 51 de circumscripții, inclusiv 2 pentru cetățenii din Transnistria și 3 pentru diaspora.
Au fost adresate întrebări practice referitoare la procedura de vot, de organizare a procesului electoral, întrebări la care reprezentanții Centrului de instruire au răspuns cu maximă competență.
Octavian Zelinski

Last modified on Monday, 28 May 2018 11:19
Rate this item
(0 votes)
Read 576 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]