User Registration

or Cancel
Ora: 8:38

Ministrul afacerilor externe și integrării europene la Anenii Noi Featured

Vizita la Anenii Noi a ministrului afacerilor externe și integrării europene dlui Tudor Ulianovschi, realizată în cadrul programului de lucru al membrilor guvernului, s-a desfășurat productiv, în prezența a câtorva zeci de primari, șefi de direcții și secții, conducători și reprezentanți de servicii desconcentrate (agenția pentru ocuparea forței de muncă, inspecția muncii, serviciul de informații și securitate, cancelaria de stat, etc.), dar și a simplilor cetățeni.

În sala mică a consiliului raional a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, axate în special pe rolul ministerului de externe în atragerea de proiecte externe. Dl ministru a vorbit despre un proiect în parteneriat cu guvernul Japoniei, proiect care este în faza de negocieri și care prevede oferirea de către partea japoneză a cel puțin 35 de autospeciale pentru pompieri. Un alt proiect, de astă dată legat de Uniunea Europeană, se referă la negocierea, care ase află în stadiu avansat, a măririi cu 75% a cotelor de export a produselor animaliere, fapt care ar deschide perspective bune pentru exportatorii noștri. Dl ministru a menționat și faptul că practic pe toate pozițiile, exportatorii moldoveni valorifică cotele de export ale producției spre UE. Domnia sa a relatat și despre faptul că în urma activității ministerului la Maximovca demarează construcția unei ferme de vaci, în colaborare cu o întreprindere din Belarusi. Miza este de a crește și în țara noastră productivitatea de lapte până la un nivel similar cu cel obținut de fermierii belaruși, adică o medie anuală de aproape 7000 litri de lapte pentru o vacă, dublu față de cea înregistrată, în prezent, în Republica Moldova.

De asemenea, fermierii moldoveni vor avea posibilitatea să asimileze tehnologiile belaruse de întreținere a vacilor, de producere a furajelor, dar și a îngrășămintelor organice.

Primarii a abordat și probleme legate de insuficiența fondurilor pentru implementarea de proiecte, ministrul promițând că va încerca să impulsioneze, de principiu, activitățile legate de identificarea fondurilor externe.

 

Octavian Zelinski

Rate this item
(0 votes)
Read 300 times
Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Website: www.leotheme.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« February 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]