User Registration

or Cancel
Ora: 6:37
Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 42

Un campion din Anenii Noi: Dumitru Calmîc! Featured

 

Felicitări locuitorului orașului Anenii Noi  Dumitru CALMÎC, sportiv la proba triatlon forță. În zilele de 5-6 mai studentul la Facultatea de Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM) Dumitru CALMÎC,  a apărat culorile Moldovei la Campionatul european POWERLIFTING-2018, care s-a desfășurat în orașul englez Kings Lynn. În categoria de 67,5 kg juniori sportivul nostru în cele trei probe genoflexiuni, împins din culcat și dezdoiri de spate  a ridicat în total 435 kg și, întrecând sportivi  din Belgia, Anglia, Franța, Italia, Irlanda de Nord și alte țări, s-a clasat pe primul loc, fiind menționat cu o cupă și o Diplomă de gradul I, fapt pentru care îi aducem sincere felicitări și ii dorim noi realizări si performante.

        Solicitat să comenteze rezultatul obținut, Dumitru CALMÎC a relatat: Eu mă antrenez de doi ani în proba sportivă Powerlifting versiunea WDFPF. În această perioadă, am participat la mai multe competiții republicane ocupând locuri de frunte,  dar acest  campionat european a fost prima mea experiență  internațională, victoria recentă este cea mai frumoasă performanță a mea. În acest context aduc sincere mulțumiri Consiliului raional Anenii Noi si personal d-lui Alexandru Barbăroşie, președintele raionului pentru suportul material acordat și posibilitatea de a participa la campionat. De asemenea vreau sa menționez si să-i mulțumesc aparte dlui Costetchi Vasili antrenor din s. Hîrbovăț pentru susținere si aport financiar .  

        Proba sportivă Powerlifting a apărut în anii 50 ai secolului XX. Federația mondială a fost constituită în a. 1981,versiunea WDFPF a fost creat în 1988 în mod specific ca o platformă internațională alternativă fără droguri - pentru a asigura o concurență loială la nivel mondial pentru acei powerlifteri care doresc să se antreneze și să concureze fără droguri de performanță iar Federația de Triatlon Forță din RM activează din 2001. Sportivii ridică halterele din pozițiile squat, bench press și deadlift. Suma celor trei rezultate constituie greutatea ridicată raportată la greutatea sportivului.

 

Cor. nostru

 

 

 

  

 

Rate this item
(0 votes)
Read 523 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]