User Registration

or Cancel
Ora: 1:34

Un nou pas spre o mai bună gestiune a deșeurilor Featured

În vederea asigurării unei bune gestiuni a procesului de colectare, sortare și stocare a deșeurilor menajere din raion, Consiliul raional Anenii Noi a aprobat înființarea unei Asociații  Intercomunitare, având ca fondatori Consiliul raional și mai multe primării din raion.

Ideea înființării unei asemenea asociații a apărut în procesul negocierilor dintre autoritățile raionale și reprezentanții landului Kreis Kassel din Germania, prin care ultimii se arătaseră interesați să dezvolte proiectul început în calfa, Speia, Telița, Gura Bîcului și Roșcani în domeniul sortării și evacuării deșeurilor.

La o primă etapă germanii au finanțat construcția unor rampe de stocare în aceste localități, cumpărarea unor urne, , oferind în dar și o autospecială de evacuare a deșeurilor.

Au urmat runde de negocieri privind extinderea proiectului la nivel de raion, germanii arătându-se interesați de a finanța dezvoltarea proiectului, cu condiția asocierii intercomunitare și gestionării în comun a problemei salubrizării și deșeurilor.

Va urma o procedură ceva mai complicată de cooptare a unui număr cât mai mare de comunități din raion, astfel încât fiecare din ele să poată beneficia de un serviciu modern de selectare, triere, stocare temporară pe rampe amenajate și de evacuare la timp a deșeurilor.

Ne exprimăm speranța ca primarii și consilierii din toate cele 26 de primării din raion să se arate receptivi, pentru că, precum glăsuiește un vechi proverb ”Unde-i unul, nu-i putere!”

 

Octavian Zelinski

Rate this item
(0 votes)
Read 142 times
Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Website: www.leotheme.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

                                                                              

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială situată în centrul Republicii Moldova. 

    “Au trecut 74 de ani din ziua formării, iar prezentul aduce cu sine transformări majore. Fiecare cetăţean îşi ,realizează potenţialul său în serviciul societăţii şi are rolul său în dezvoltarea raionului“ 

     Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SA„Romadon", SRL „Meteor", SA„Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinifi-caţie SA„Agrovin Bulboaca", CAP „Basarabia", SA „Dionysos Me-reni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVER-SALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşească".

    La originea succeselor obţinute totdeauna s-a aflat administraţia publică locală prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul, ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

  Cu înalta consideraţiune Barbăroşie Alexandru preşedintele raionului Anenii Noi.

Calendar

« September 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]