User Registration

or Cancel
Ora: 11:36
Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 42

Cancelaria de stat și Consiliul raional în interacțiune cu administrațiile locale Featured


Sala mică a consiliului raional a găzduit acum câteva zile un seminar organizat de Cancelaria de stat privind raportul de activitate al instituției pe primul trimestru al anului.
În cadrul activității, șefa Oficiului teritorial Căușeni al Cancelariei, dna Viorica Costin-Morozan le-a vorbit secretarilor consiliilor locale despre cele mai frecvente greșeli comise de ei în procesul de perfectare a deciziilor consiliilor locale, aducând exemple concrete. S-a vorbit și despre procedura de conectare la sistemul nou – Registrul de stat al actelor locale, dar și despre plasarea actelor în registrul online.
La ședință a fost prezent și secretarul consiliului raional Anenii Noi, dl Petru Bocu, le-a vorbit primarilor despre inițiativa recentă a consiliului raional de înființare a unei întreprinderi intercomunale de gestiune a deșeurilor, întreprindere care ar urma să aibă drept fondatori consiliul raional și primăriile din raion. Domnia sa menționat că această inițiativă va duce la rezolvarea în timp a problemei selectării, evacuării și stocării deșeurilor, fapt pentru care a îndemnat secretarii să includă cât de rapid pe ordine de zi a consiliilor locale decizia de aderare la întreprinderea intercomunală.
În cadrul seminarului, secretarii consiliilor locale Mereni și Speia au primit diplome din partea Guvernului.
Octavian Zelinski

Rate this item
(0 votes)
Read 495 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]