User Registration

or Cancel
Ora: 6:41

Anenii Noi oferă exemple de bune practici Featured


Infrastructura de afaceri din regiunile de dezvoltare și perspectivele implementării de proiecte în acest domeniu au fost principalele subiecte discutate în cadrul unui forum organizat de organizația britanică de consultanță Oxford Policy Management la Vadul-lui-Vodă.
La forum au participat reprezentanți ai agențiilor regionale de dezvoltare Centru, Sud și a nou-înființatei ADR Găgăuzia, dar și reprezentanți ai autorităților raionale interesate în implementarea de proiecte de inițiere a incubatoarelor de afaceri și altor forme de infrastructură de sprijin în afaceri.
Printre vorbitori vom menționa reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie, ai Agenției Naționale pentru Cercetare și Inovare, dar și formatorii din partea Oxford Policy Management.
Au fot prezentate proiectele depuse spre finanțare sau în curs de depunere, dar care au drept scop crearea unităților de sprijin în afaceri (incubatoare, parcuri industriale, hub-uri, etc.).
Printre proiectele exemplu s-a numărat și proiectul depus la Fundația Est-Europeană de înființare a unui hub pentru industriile creative în orașul Anenii Noi (proiect consultat de expertul Vadim Iațchevici). Incubatorul de afaceri va fi amplasat în blocul de cămin al liceului raional ”A. Straistă”. Bugetul total al proiectului constituie circa 1,6 milioane de lei, inclusiv 641500 de lei este contribuția consiliului raional Anenii Noi și a Consiliului județean Neamț, iar restul de 1 milion de lei urmează să fie acoperit în cadrul proiectului de la Fundația Est-Europeană.
Hub-ul ar urma să se bazeze pe atragerea unor agenți economici din raion, specializați în industrii creative, în primul rând în soft/robotică/design/call centre/meșteșugărit.
Per ansamblu, la prima etapă al dispoziția antreprenorilor care vor fi selectați prin concurs, va fi pusă la dispoziție o suprafață de circa 200 de m2 de spații de oficiu, suprafețe oferite gratuit, beneficiarii urmând a achita doar utilitățile.
Octavian Zelinski
Imagine de arhivă

Rate this item
(0 votes)
Read 141 times
Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Website: www.leotheme.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

                                                                              

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială situată în centrul Republicii Moldova. 

    “Au trecut 74 de ani din ziua formării, iar prezentul aduce cu sine transformări majore. Fiecare cetăţean îşi ,realizează potenţialul său în serviciul societăţii şi are rolul său în dezvoltarea raionului“ 

     Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SA„Romadon", SRL „Meteor", SA„Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinifi-caţie SA„Agrovin Bulboaca", CAP „Basarabia", SA „Dionysos Me-reni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVER-SALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşească".

    La originea succeselor obţinute totdeauna s-a aflat administraţia publică locală prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul, ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

  Cu înalta consideraţiune Barbăroşie Alexandru preşedintele raionului Anenii Noi.

Calendar

« September 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]