User Registration

or Cancel
Ora: 5:17

Incubatorul de afaceri din Anenii Noi pe cale să devină realitate Featured


Consilierii raionali au aprobat alocarea mijloacelor financiare pentru implementarea proiectului de înființare a unui incubator de afaceri, cofinanțat de Consiliul Județean Neamț.
Proiectul prevede înființarea și dotarea unui incubator de afaceri (hub) pentru industriile creative în raionul Anenii Noi. CreativeHUB – aceasta este denumirea neoficială data incubatorului de afaceri, va fi amplasat în blocul de cămin al liceului raional ”A. Straistă” , la etajul 2 (componenta oficii – etapa I). Bugetul total al proiectului constituie 641500 de lei, din care circa 210 mii de lei este contribuția consiliului raional, pentru reparația celor 7 oficii, iar 21385 de euro este contribuția oferită de administrația județului Neamț în cadrul proiectului comun (bani care vor fi direcționați pentru achiziționarea de echipamente IT, echipamente de producție și mobilier).
Hub-ul ar urma să se bazeze pe atragerea unor agenți economici din raion, specializați în industrii creative, în primul rând în soft/robotică/design/call centre/meșteșugărit.
Per ansamblu, la prima etapă al dispoziția antreprenorilor care vor fi selectați prin concurs, va fi pusă la dispoziție o suprafață de circa 200 de m2 de spații de oficiu, suprafețe oferite gratuit, beneficiarii urmând a achita doar utilitățile.
Printre activitățile care vor fi desfășurate de consiliul raional în vederea susținerii antreprenorilor se numără:
1. Identificarea noilor parteneri în activitatea rezidenților (printre partenerii deja identificați, cu care a fost semnat și un acord de colaborare, se numără incubatorul de afaceri creative din Galați, OpnHUB).
2. Facilitarea participării rezidenților HUB-ului la expozițiile din țară și străinătate.
În aceeași ordine de idei, a dezvoltării incubatorului, se înscrie și un alt proiect depus de consiliul raional la Fundația Est-Europeană. Proiectul, care, sperăm, va fi câștigat, prevede achiziționarea de echipamente IT în plus față de cele finanțate de consiliul județean Neamț, organizarea unor activități de promovare a antreprenorilor, de instruire și mentorat pe durata a 18 luni. Proiectul a fost elaborat în cadrul unui parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Centru, organizația britanică DFID și Agenția de Inovație și Transfer Tehnologic de pe lângă Academia de Științe a Moldovei, care au oferit sprijin în procesul de scriere a proiectului.
Procedural, consiliul raional Anenii Noi urmează să implementeze proiectul din surse proprii (astfel explicându-se alocarea inițială a întregii sume, inclusiv a cotei Consiliului județean neamț), să raporteze finanțatorului despre cheltuirea corectă a banilor, să realizeze un audit independent, după care partea română va transfera integral suma de 21000 de euro pe conturile executivului raional.
Octavian Zelinski

Rate this item
(0 votes)
Read 377 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]