User Registration

or Cancel
Ora: 5:06

Primarii pentru Creștere Economică Featured

Consiliul Raional Anenii Noi, de curând a dobândit statutul de membru în cadrul inițiativei :. Un nou instrument de suport al Uniunii Europene destinat autorităților locale, menit să consolideze eforturile de dezvoltare a sectorului economic la nivel local.
În temeiul Deciziei Consiliului Raional Anenii Noi nr. 03-06 din 12 iulie curent, Președintele raionului Anenii Noi, dl Alexandru Barbăroșie a semnat declarația de membru din numele autorității locale. Acest statut a fost confirmat prin certificatul înmânat în cadrul unui eveniment desfășurat la începutul acestei săptămâni. Sesiunea de instruire a debutat cu înmânarea certificatelor membrilor noi inclusiv Consiliul raional Anenii Noi, care a fost reprezentat de către Secretarul consiliului raional dl. Boicu Petru.
Tematica seminarului a fost Poziționarea externă și marketing teritorial, pe durata zilei de instruire fiind abordate subiecte precum, promovarea potențialului economic și investițional local al comunităților, construcția imaginii și dezvoltarea poziționării, branding-ul local, atragerea și promovarea investițiilor pentru comunitățile locale la fel și dezvoltarea strategiei de marketing pentru comuinitate.
Etapele următoare prevăzute de promotorii inițiativei la nivel național în persoana dlui Lilian Danilov, conține o serie de măsuri pentru elaborarea unui plan local de dezvoltare economică pentru următoarea perioadă de doi ani care va fi precedată de susținerea financiară oferită de UE în cadrul programului Parteneriatul Estic dar și altor programe de susținere financiară.

 

Autor:  Boicu Petru,secretarul consiliului raional

 

 

Fotografia postată de Consiliul raional Anenii Noi.
Rate this item
(0 votes)
Read 432 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]