User Registration

or Cancel
Ora: 1:51

27 de ani de independenţă marcaţi la Anenii Noi Featured

 


Cu prilejul celei de-a 27-a aniversari de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă, la Anenii Noi a avut loc, tradiţional, o ceremonie de depunere de flori. Prilej cu care, oficialităţi raionale şi orăşeneşti, manageri de instituţii şi servicii publice, funcţionari, oameni de cultură, politişti şi veterani, au depus flori la monumentul lui Stefan Cel Mare şi Sfânt. Nu înainte de a onora simbolurile de stat, de a păstra un minutde reculegere în memoria celor căzuţi pe câmpul de luptă şi de a adresa mesaje de felicitare Ţării şi Neamului.
Tradiţional au răsunat şi discursuri patriotice, în calitate de oratori fiind vicepreşedinta raionului - Natalia Procopii-Scobioală, primarul oraşului - Veaceslav Bondar, consilieri raionali. Fiecare în parte s-au referit la importanţa de a trăi într-o ţară liberă şi independentă, de a promova valorile naţionale, de a contribui la bunăstarea ţării, dar şi la necesitatea de a ne implica mult mai mult în calitatea noastră de cetăţeni în procesul de valorificare a spiritului patriotic.
De asemenea, în centrul oraşului au răsunat şi melodii patriotice – toate în interpretarea artiştilor Casei Raionale de Cultură.


În baza surselor on-line

 

Rate this item
(0 votes)
Read 506 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]