User Registration

or Cancel
Ora: 9:27

Daruri frumoase de la frații din Giurgiu Featured


Duminică, 23.09.2018, la Șerpeni s-a încheiat proiectul finanțat de Consiliul județean Giurgiu de dotare a fanfarei din Hârbovăț și a ansamblului de dans ”Strămoșeasca” cu instrumente și, respectiv, cu costume. În acest sens partenerii din România au alocat 14250 de euro, alte 50 mii de lei fiind alocate de Consiliul raional Anenii Noi. Banii au fost folosiți pentru cumpărarea a 24 de instrumente (prin tender) și 24 de seturi de costume.
Cadourile au fost înmânate în cadrul activității folclorice ”La vatra străbunilor”, organizată de colaboratorii Aparatului președintelui raionului, de colectivul Secției Cultură şi Tusiam Anenii Noi, dar și de administrația locală din Șerpeni.
Pe scenă au evoluat mai bine de 10 colective folclorice din raion, dar și 2 ansambluri de dans cu soliști - ”Românașul” și ”Doina Dunării” din Giurgiu.
În cuvintele lor de salut, domnii Alexandru Barbăroșie, președintele raionului, dar și dl Lucian Corozel, vicepreședinte al Consiliului județean Giurgiu, au apreciat înalt nivelul de implementare al proiectului de dotare cu costume și instrumente, dar și frumoasa organizare din partea doamnei primar de Șerpeni Elena Nicolaev.
Pe scenă au răsunat melodii deosebite, iar dansatorii au mobilizat publicul, care s-a încins în hore așa cum doar la noi, la români poți vedea!
Atât directorul ansamblului ”Strămoșeasca”, dl Andrei Baciu, cât și dirijorul fanfarei, dl Tudor Cibotărean, au apreciat înalt cadourile cumpărate de Consiliul raional Anenii Noi în baza grantului oferit de partea română, menționând că le vor sluji ani buni de acum încolo.
Procedural, odată banii transferați furnizorilor, C
onsiliul raional Anenii Noi va înainta spre plată și va primi pe cont grantul oferit de partenerii din Giurgiu.

 

Last modified on Monday, 24 September 2018 07:28
Rate this item
(0 votes)
Read 303 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« June 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]