User Registration

or Cancel
Ora: 10:15

Agricultori informați – agricultori prosperi Featured

Ca și în fiecare raion al țării, și la Anenii Noi unii agricultori se confruntă cu probleme și neînțelegeri legate de procedura de obținere a subvențiilor în agricultură. În vederea remedierii posibilelor probleme, la invitația președintelui raionului, raionul Anenii Noi a fost vizitat de o delegație din partea Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA), în frunte cu directorul interimar, dl Vadim Curmei.
Reprezentanții agenției s-au întâlnit în sala mare a consiliului raional cu câteva zeci de agricultori din raion, cărora le-au oferit explicații și consultații privind setul de acte necesar obținerii subvențiilor, privind procedurile și întrebările frecvente care apar în procesul relaționării AIPA cu producătorii agricoli.
Potrivit site-ului agenției, în anul curent, producătorii din raion au depus 96 de dosare de finanțare, solicitând suma de 21.640.786,43lei, aprobate spre finanțare fiind 47 de dosare, cu o sumă totală de 8.116.699,00 lei.

 

 

Last modified on Saturday, 20 October 2018 17:35
Rate this item
(0 votes)
Read 255 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]