User Registration

or Cancel
Ora: 10:12

Interes major pentru dezvoltarea regională Featured

Interes major pentru dezvoltarea regională
Astăzi, 18 octombrie, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru s-au întrunit în ședință ordinară organizată în incinta Consiliului raional Ialoveni.
A fost prezentat în cadrul ședinței de astăzi raportul cu privire la implementarea Strategiei de Dezvoltare Regională Centru 2016-2020 și implementarea proiectelor de dezvoltare regională pe parcursul perioadei ianuarie-octombrie 2018. 
În cadrul ședinței au fost prezentate informații despre activitatea Comisiei regionale sectoriale (CRS) în domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) și a CRS în domeniul Managementul deșeurilor solide (MDS) din cadrul CRD Centru.
Ședința CRD Centru a fost continuată cu audierea proiectului de politici publice privind Dezvoltarea urbană în Republica Moldova, prezentat de Igor Malai, șeful Direcției politici de dezvoltare regională în cadrul MADRM. Obiectivul general al politicii publice menționate constă în crearea pe terioriul Republicii Moldova a unei rețele de orașe atractive pentru locuitori, antreprenori și vizitatori, care generează creștere, ocupare a forței de muncă și stimulează dezvoltarea zonelor adiacente. 
La ședință au participat și reprezentanți din raionul Anenii Noi, potrivit dispozițiilor statutare ale consiliului: președintele raionului Sergiu Rapcea, primarul de Mereni Ludmila Colesnic, președintele asociației ”ASTRA-Anenii Noi” Octavian Zelinski și directorul SRL ”Meteor” din Chetrosu Ion Ignat.
Potrivit președintelui raionului (în imagine) administrația de nivelul II se va activiza pe segmentul depunerii de proiecte de dezvoltare în cadrul regiunii de dezvoltare centru, cu atât mai mult cu cât până în prezent proiectele mari de infrastructură au ocolit raionul. 
CR Anenii Noi

Last modified on Saturday, 20 October 2018 17:28
Rate this item
(0 votes)
Read 547 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]