Print this page

Interes major pentru dezvoltarea regională Featured

Interes major pentru dezvoltarea regională
Astăzi, 18 octombrie, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru s-au întrunit în ședință ordinară organizată în incinta Consiliului raional Ialoveni.
A fost prezentat în cadrul ședinței de astăzi raportul cu privire la implementarea Strategiei de Dezvoltare Regională Centru 2016-2020 și implementarea proiectelor de dezvoltare regională pe parcursul perioadei ianuarie-octombrie 2018. 
În cadrul ședinței au fost prezentate informații despre activitatea Comisiei regionale sectoriale (CRS) în domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) și a CRS în domeniul Managementul deșeurilor solide (MDS) din cadrul CRD Centru.
Ședința CRD Centru a fost continuată cu audierea proiectului de politici publice privind Dezvoltarea urbană în Republica Moldova, prezentat de Igor Malai, șeful Direcției politici de dezvoltare regională în cadrul MADRM. Obiectivul general al politicii publice menționate constă în crearea pe terioriul Republicii Moldova a unei rețele de orașe atractive pentru locuitori, antreprenori și vizitatori, care generează creștere, ocupare a forței de muncă și stimulează dezvoltarea zonelor adiacente. 
La ședință au participat și reprezentanți din raionul Anenii Noi, potrivit dispozițiilor statutare ale consiliului: președintele raionului Sergiu Rapcea, primarul de Mereni Ludmila Colesnic, președintele asociației ”ASTRA-Anenii Noi” Octavian Zelinski și directorul SRL ”Meteor” din Chetrosu Ion Ignat.
Potrivit președintelui raionului (în imagine) administrația de nivelul II se va activiza pe segmentul depunerii de proiecte de dezvoltare în cadrul regiunii de dezvoltare centru, cu atât mai mult cu cât până în prezent proiectele mari de infrastructură au ocolit raionul. 
CR Anenii Noi

Last modified on Saturday, 20 October 2018 17:28
Rate this item
(0 votes)
Read 506 times
Info

Latest from Info