User Registration

or Cancel
Ora: 8:14

Ședința Guvernului în teritoriu, desfășurată la Anenii Noi Featured

Ședința Guvernului în teritoriu, desfășurată la Anenii Noi
Ședința comună a echipei guvernamentale și autoritățile publice locale din Anenii Noi, care a avut loc vineri 26 octombrie 2018, s-a defășurat în sala mare a Casei de cultură din orașul Anenii Noi, în prezența a peste 500 de cetățeni, inclusiv primari, consilieri raionali și locali, funcționari din sectorul bugetar. 

Ședința a fost deschisă de Președintele raionului Anenii Noi, dl Serghei Rapcea care în mesajul de salut a ținut să exprime recunoștința cetățenilor raionului pentru efortul guvernului de susținere a dezvoltării localităților din raion prin implementarea programelor naționale ”Prima Casă”, la fel a fost apreciat programul ”Drumuri buune pentru Moldova” și investițiile în infrastructura rutieră a raionului, inclusiv podul peste rîul Bîc care a fost deschis oficial în aceiași zi.
În discursul său președintele a făcut trimitere la o serie de probleme cu care se confruntă raionul, gunoiștea din satul Țînțăreni, lipsa rețelelor de apeduct funcționale și canalizare din satele raionului. La finalul discursului a fost oferit cuvânt Primului ministru dlui Pavel Filip.
În discursul său Primul ministru a trecut în revistă o serie de programe și proiecte care se află la momentul actual în implementare la nivel național, cu susținerile de rigoare a inițiativelor care urmează a fi promovate. La fel s-a referit și la noua lege a salarizării în sectorul bugetar, care vine nu doar cu majorări de salarii, dar vine să facă ordine în sistem.
La fel a fost susținut o sesiune de întrebări-răspunsuri, menite să aducă în agenda demnitarilor prezenți problemele cu care se confruntă cetățenii și să ofere explicații de rigoare sau includerea acestora în agenda soluționării lor.
Ședința a purtat un caracter lucrativ pe toată durata acesteia, fiind păstrată o atmosferă de colegialitate.

 

 

Last modified on Friday, 02 November 2018 21:10
Rate this item
(0 votes)
Read 226 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« October 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]