User Registration

or Cancel
Ora: 5:30

Imprudenţa i-a costat viaţa Featured

Imprudenţa i-a costat viaţa

 

În ultimul timp tot mai frecvente sunt cazurile de incendii provocate de receptoarele electrice utilizate de către consumatori cu abateri de la cerinţele Normelor, starea tehnică deplorabilă a reţelei de iluminare și prize, soldate cu pierderi materiale irecuperabile iar în unele cazuri pot pune în pericol viața oamenilor.

Astfel o tragedie care după părerea Inspecţiei energetice putea fi evitată a avut loc pe data de 14.10.2018 în s. Cîrnăţenii Noi r-nul Căuşeni, în gospodăria unui consumator casnic. După examinarea circumstanţelor cazului la faţa locului de comun cu reprezentanţii Direcţiei Situaţii Excepţionale, s-a constatat că focar de incendiu ar fi fost televizorul lăsat conectat în priza electrică fără supraveghere (pe timp de noapte) care a ars complet și ca rezultat - intoxicaţia cu CO2 a proprietarei casei soldată cu deces.

Un alt caz de incendiu a avut loc în s. Chircăeşti r-nul Căuşeni pe 06.10.2018 în gospodăria consumatorului casnic. Ca focar de incendiu se presupune că ar fi priza electrică suprasolicitată, unde se conectau mai multe receptoare electrice concomitent, fapt strict interzis de Normele în vigoare (încălzitor de apă, maşină de tăiat fer şi altele). În urma incendiului a fost distrusă terasa (veranda din lemn) şi acoperișul casei de locuit.

De asemenea pe data de 15.10.2018 în or. Căuşeni în gospodăria consumatorul casnic s-a produs un incendiu. Ca focar de incendiu se presupune că ar fi încălzitorul de apă (lăsat fără supraveghere) conectat în reţeaua electrică, care în urma unui defect a fost supraîncălzit cu incendierea plasticului de pe corp. Bucăţile de plastic incendiat au căzut pe hainele lăsate pe maşina de spălat, amenajată sub încălzitorul electric cu pricina. În urma incendiului a fost afectată încăperea în care se afla încălzitorul, în rezultatul arderei plasticului, izolaţiei conductorului de conecxiune în reţiaua electrică.

În scopul prevenirii cazurilor de electrocutare, incendiilor provocate de receptoarele electrice, este strict necesar conştientizarea de către populație a pericolului care îl prezintă accidentul în cazul comportării neadecvate cu instalaţiile electrice şi a regulilor securităţii electrice ce trebuie respectate.

REŢINEŢI:

* Menţineţi în stare satisfăcătoare reţeaua de iluminare, receptoarele electrice utilizate;

* Nu utilizaţi prelungitoare defectate, aparate electrocasnice defectate,

reşouri electrice cu elemente termice deschise pentru încălzirea

încăperilor;

* Nu lăsaţi fără supraveghere receptoarele electrice conectate la reţeaua electrică;

* Nu suprasolicitaţi reţeaua de iluminare și prize din locuinţe prin conectarea concomitentă într-o priză a mai multor receptoare electrice;

 

Inspecţia Energetică Teritorială Căuşeni manifestă o profundă îngrijorare privind circumstanţele cazurilor de incendii descrise şi în scopul evitării cazurilor similare pe viitor vine cu un apel către populaţia raionului întru respectarea întocmai a cerinţelor Normelor privind securitatea electrică în cadrul utilizării receptoarelor electrice.

 

Inspector IET Căuşeni P.Cocier

29.10.2018

Rate this item
(0 votes)
Read 257 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]